Читај ми!

Милош Вучевић мандатар за састав нове Владе Србије

Председник Александар Вучић предложио је министра одбране и потпредседника Владе у техничком мандату Милоша Вучевића за кандидата за председника нове Владе Србије.

Председник Александар Вучић је, после саслушаног мишљења представника изабраних изборних листа, предложио Народној скупштини Србије Милоша Вучевића као кандидата за председника Владе Србије, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

"Сматрам да Милош Вучевић поседује професионалне и личне квалитете за обављање функције председника Владе, а уверио ме је да може да обезбеди избор Владе", написао је Вучић у образложењу одлуке.

Указује, како је додао, своје поверење Милошу Вучевићу имајући у виду да је у претходном периоду обављао одговорне и захтевне функције потпредседника Владе и министра одбране, чиме је показао да поседује посвећеност и стручност које су потребне за обављање функције председника Владе.

Нови председник Владе, истиче Вучић, наставиће да спроводи програме усмерене на подизање животног стандарда свих грађана, пројекте у области здравства, образовања, науке и технологије, развоја инфраструктуре, екологије, енергетике, пољопривреде, туризма, као и у другим областима од значаја за будућност Србије и њен напредак на европском путу.

"Пред председником Владе је задатак реализације Специјализоване светске изложбе ‘EXPO 2027 Београд‘, који ће добрим делом представљати инвестициону основу у мандату нове владе. Очување мира и стабилности, територијалне целовитости Републике Србије, уз доследно поштовање међународног права, регионална сарадња и брига о виталним интересима Републике Србије представљаће и даље приоритете у раду Владе", наводи председник у образложењу.

Одлука се доставља Народној скупштини и ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику Републике Србије.

Александар Вучић је раније данас најавио да ће саопштити име мандатара за састав нове Владе Србије и да је о томе разговарао са председником Српске напредне странке Милошем Вучевићем и потпредседником СНС-а Синишом Малим.

Вучевић је недавно поручио да ће нова влада бити влада континуитета, али са новом енергијом и новим лицима у кабинету.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара