Читај ми!

Влада донела уредбе о помоћи избеглицама и просторном плану за Кучајске планине

На седници Владе Србије одобрена су средства за помоћ у интеграцији и решавању стамбених проблема избеглих, као и утврђивање Просторног плана за Кучајске планине, које су препознате као подручје погодно за развој туризма.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању Програма коришћења средстава за решавање стамбених потреба и друге програме интеграције избеглица у 2024. години.

Како се наводи у саопштењу, циљ овог програма је да се избеглим лицима из бивших југословенских република обезбеди решавање стамбених потреба и пружи помоћ у процесу интеграција. Број породица које ће бити корисници помоћи у 2024. години зависи од броја поднетих пријава, а предвиђено је решавање стамбеног питања за најмање 150 угрожених избегличких породица.

На седници је усвојена и Уредба о издавању доплатне поштанске марке "Кров 2024” у периоду од 15. до 28. априла 2024. године у тиражу од 1.500.000 комада и у апоену од 10 динара, на предлог Комесаријата за избеглице и миграције.

Комесаријат је предложио издавање ове доплатне маркице са циљем да се и у овој години пружи подршка у решавању стамбених потреба најугроженијим породицама избеглица и интерно расељених лица која имају пребивалиште, односно боравиште у општинама које немају средстава и моrућности да реше проблем њиховог трајног збрињавања, а од остварених средстава планира се куповина до седам сеоских домаћинстава.

Просторни план за туристички развој Кучајских планина

Чланови Владе донели су и Уредбу о утврђивању Просторног плана подручја посебне намене туристичке дестинације Кучајске планине, с обзиром на то да је у Стратегији развоја туризма Републике Србије за период од 2016. до 2025. године то подручје означено као погодно за развој туризма у оквиру шире туристичке дестинације Стиг и Кучајске планине.

"Кучајске планине имају бројне природне туристичке потенцијале и располажу разноврсним природним и антрологеним туристичким потенцијалима, а Просторни план доступан је у електронском облику преко Централног регистра планских докумената који води орrан надлежан за послове просторног планирања, односно урбанизма", наводи Влада.

На седници су донета и решења о додели по 10.000 евра спортисткињи Зорани Аруновић и њеној тренерки Јелени Аруновић за остварене спортске резултате.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво