Додик: Погром Срба траје деценијама, мартовски је био најбруталнији

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да погром Срба са Косова и Метохије траје деценијама, али да се Срби сећају најбруталнијег, када је у неколико дана срушено више стотина кућа и цркава, убијени недужни цивили, а са Космета протерано више хиљада Срба.

"Прогон Срба са Космета је настављен и након тога и пред очима целе међународне заједнице, а кроз различите притиске и уцене траје и данас. Ни 20 година касније нема одговора на питање ко је организовао етничко чишћење јужне српске покрајине од Срба, иако су тадашње дивљање Албанаца осудили и Савет безбедности и ЕУ", рекао је председник Српске за Срну поводом 20 година од мартовског погрома који су над српским народом извршили Албанци.

Додик је рекао да остаје горак укус и сумња да ли су јаке међународне војне снаге могле да зауставе дивљање косовских Албанаца и да ли је међународна војна мисија на Космету била саучесник догађаја од пре 20 година.

"Тужна је истина да само за злочине над Србима, било да су почињени на Космету, Хрватској или БиХ, увек стоји иста реченица - за злочин нико није одговарао", истакао је Додик.

 

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије