Читај ми!

Одбачена кривична пријава против директора "Београдске арене"

Више јавно тужилаштво у Београду је одбацило кривичну пријаву Странке слободе и правде поднету против директора "Београдске арене" Горана Грбовића којом је био пријављен због кривичног дела Злоупотреба службеног положаја. У саопштењу се наводи да нема основа сумње да је учињено било које кривично дело за које се гони по службеној дужности, па тако ни за пријављено кривично дело.

Више јавно тужилаштво је одбацило кривичне пријаве против директора "Београдске арене" Горана Грбовића којом је био пријављен за злoупотребу службеног положаја.

У саопштењу тужилаштва се наводи да кривична пријава, коју је поднела Странка слободе и правде, није поткрепљена никаквим доказима – докази нису прикупљени ни 17. децембра 2023. године, нити касније, а нису достављени ни уз кривичну пријаву.

Наводи се да због тога не постоје основи сумње да је пријављени Грбовић, како то тврди подносилац кривичне пријаве, омогућио окупљање лица која нису становници Београда у Београдској арени, у сврху њиховог незаконитог гласања на изборима одржаним 17. децембра 2023. године.

Додаје се да у одсуству било каквих конкретних доказа није могуће ни конципирање смисленог захтева за прикупљање потребних обавештења, због чега је кривична пријава одбачена.

Указују да се радње које се у пријави приписују Грбовићу наводе паушално, без било каквих доказа којима би се поткрепиле тврдње из пријаве, већ се само наводи да је чињенице из пријаве – "видео велики број грађана", да су "докази објављени на друштвеним мрежама и медијима", и томе слично.

Додаје се да уз кривичну пријаву није достављен ниједан доказ да је "Београдска арена" заиста била место где су се скупљала и одакле су се ка биралиштима превозила лица која су долазила са подручја изван територије Републике Србије, а за која подносилац пријаве тврди да су гласала на територији града Београда.

Поред тога није утврђен идентитет ниједног таквог лица.

Дешавања испред Београдске арене

Из Вишег јавног тужилаштва подсећају да је на дан избора, око 13 часова и 40 минута, Треће основно јавно тужилаштво у Београду обавештено о позиву члана РИК-а Јована Рајића упућеног полицији, који је пријавио да њему и његовим колегама обезбеђење не дозвољава да уђу у "Београдску арену" где се, према тврдњама Рајића, "одвијало паралелно гласање".

По налогу дежурног јавног тужиоца Трећег ОЈТ у Београду ПС Нови Београд је извршила проверу, приликом које нису потврђени наводи Рајића и осталих, а РИК се огласио званичним саопштењем да у "Арени" није било изборно место.

Након тога, тужилаштво је наложило појачање патролне делатности око “Арене” да би се спречило ескалирање насиља.

Кривичне пријаве које је Странка слободе и правде поднела против министра унутрашњих послова Братислава Гашића и министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића и других, достављене су на надлежност надлежном јавном тужилаштву.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије