Читај ми!

Суд у Приштини уважио примедбе одбране оптуженог Слађана Трајковића, суђење се наставља

У наставку суђења бившем полицајцу из Косовске Митровице Слађану Трајковићу судско веће у Приштини прихватило је додатне исказе сведока и документацију за које његова одбрана очекује да ће им помоћи у расветљавању невиности.

На данашњем рочишту учествовао је и сам оптужени Слађан Трајковић, који је према наводима његовог браниоца Дејана Васића, током испитивања сведока тужилаштва, "битно допринео утврђивању истине у погледу неких истражних радњи које су раније спроведене".

Васић је најавио да ће суђење бити настављено за два дана, очекујући да ће у ефикасном поступку бити утврђено да су оптужбе неутемељене.

Данашњем рочишту присуствовали су и чланови породице оптуженог, поновивши да је суд у досадашњим покушајима одбијао кауцију како би се Слађан Трајковић бранио са слободе или из кућног протвора.

"Ми се и даље трудимо и покушавамо и трудићемо се до краја да покажемо Слађанову невиност. Суђење може да буде и у Албанији, ја ћу са породицом да идем. Никога се не плашимо и немамо разлога да се плашимо. Нити је Слађан крив, нити смо ми криви и то треба да им буде довољна слика. Поново ћемо да поунудимо јемство, макар да буде у кућном притвору да може да се лечи“, рекла је Сузана, супруга Слађана Трајковића.

Судија измењеног судског већа, одлучио је да се процес одвија мимо јавности, па је и данас било затворено за медије.

У јануару ове године због промене председавајућег судског већа, суђење Трајковићу почело је испочетка. Оптуженом је поново прочитана оптужница и он се још једном изјаснио о кривици И рекао да се не осећа кривим.

Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра 2022. године у Косовској Митровици и од тада се налази у притвору.

Био је припадник косовске полиције, а службу је напустио када су сви Срби са севера напустили приштинске институције 5. новембра. Пре пријема у косовску полицију, прошао је све безбедносне провере, како приштинских, тако и међунардних институција.

Специјално тужилаштво у Приштини је против Трајковића у јулу прошле године подигло оптужницу за наводни ратни злочин против цивилног становништва на подричју општине Вучитрн у периоду 1998-1999. године.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво