Читај ми!

Урсула фон дер Лајен добила партијску подршку за други мандат

Са 400 од 489 гласова, Урсула фон дер Лајен добила подршку Европске народне партије за кандидатуру за други мандат на челу Европске комисије.

У Букурешту се одржава конгрес Европске народне партије, водеће европске политичке групе, на којем је Урсули фон дер Лајен и пружена подршка да се поново кандидује за председницу Европске комисије.

Од 489 гласова, чак 400 је било за ту опцију, јавља извештач РТС-а.

Иако је једини кандидат на листи ЕПП, Фон дер Лајен је потребна апсолутна већина за победу, а као кључне изазове за ЕУ навела је ратове у Украјини и Гази, као и јачање Кине, преноси Ројтерс.

Председница ЕК истакла је у Букурешту да "пријатељи руског председника Владимира Путина покушавају да поново испишу европску историју и отму њену будућност, док шире мржњу преко тастатура".

"Наша мирна и слободна Европа је суочена са до сада невиђеним изазовима од стране популиста, националиста и демагога, који хоће да униште наше вредности и Европу", поручила је Фон дер Лајен.

Обећала је побољшање европске економије, сузбијање кријумчарења илегалних миграната у блок, јачање конкурентности и подршку пољопривредницима како трошкови живота расту, као и више финансијске и војне помоћи Украјини, преноси Ројтерс.

"У овим тешким временима људи брину о просперитету, безбедности и демократији, а у временима промене, Европа вам чува леђа", поручила је председница ЕК.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара