Читај ми!

Лајчак у Приштини: Наредних дана састанак главних преговарача у Бриселу

Посредник у дијалогу Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је након састанка у Приштини са Бесником Бисљимијем да је било разговора о путу за нормализацију односа и одлуци централне банке у Приштини о укидању динара у нашој јужној покрајини, као и о Заједници српских општина.

Лајчак је најавио још један састанак две стране у Бриселу.

"Друго питање о којем смо разговарали а које је такође важно је уредба централне банке која се односи на исплату пара. И разлог зашто смо разговарали о томе је систем провизије и зато је битно да се о томе разговара. Био сам домаћин састанка који је био конструктиван и успели смо да дођемо до решења за неколико питања, али је било и питања изван мандата експерата и о тим питањима смо разговарали са Бисљимијем и наставићемо даље. Планирам да угостим главне преговараче наредних дана и то је разлог моје посете данас“, рекао је Лајчак.

Уочи доласка у Приштину, Лајчак је објавио да је у Бриселу прошле недеље имао састанак представника Београда и Приштине ради проналажења одговора на отворена питања о недавној одлуци централне банке о новчаним трансакцијама – конкретно финансијској помоћи Србије заједници која живи на КиМ.

"Поздравио сам преданост обеју страна да конструктивно траже одржива решења за погођене заједнице. Састанак је био важан први корак, међутим, многа политичка питања остају и наставак наших разговора биће кључан. Стога, мој следећи корак наставиће се састанком с првим главним преговарачем Бесником Бисљимијем", рекао је Лајчак.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво