Кривично гоњене због рада у српској амбуланти у Приштини

Полиција и тужилаштво гониће кривично две особе због, како тврде, незаконитог пружања здравствених услуга у Приштини, у објекту у којем су од 1999. године лечени преостали Срби у том граду.

Одлуком здравствене инспекције, објекат поред полицијске станице "Центар", након синоћњег претреса и испитивања затечених здравствених радника Дома здравља Приштина са седиштем у Грачаници, затворен је до даљег.

"У сарадњи са полицијом, Дирекцијом за регионалне истраге у Приштини и у сарадњи са Царином и Здравственим инспекторатом, извршен је увиђај у наведеним просторијама, у ком случају је утврђено да се у овом објекту на незаконит начин пружају медицинске услуге. Две особе су саслушане као осумњичени и неколико других као сведоци. Полиција је до даљег затворила објекат", саопштено је из тужилаштва.

Ради се о простору у којем је до јуна 1999. године била филијала Комерцијалне банке, а онда седиште Невладине организације "Центар за мир и толеринцију" и импровизована амбуланта, одељење Дома здравља Приштина са привременим седиштем у Грачаници по систему Владе Србије.

У тужилаштву тврде да је акција претреса, испитивања особља и затварања објекта, уследила након добијања обавештења Министарства унутрашњих послова, да је у објекту – анексу полицијске станице "Центар" годинама незаконито пословала невладина организација.

"Након разговора са осумњиченима, они су пуштени у редовном поступку, док је против њих отворен кривични поступак у вези са кривичним делом 'Незаконито обављање медицинске или фармацеутске делатности'. По налогу тужиоца, одузети су материјални докази који ће бити коришћени у кривичном поступку" подвлачи се у саопштењу.

Акција полиције и тужилаштва трајала је до поноћи, када су здравствени радници затечени у амбуланти у Приштини, пуштени након испитивања и завршеног претреса.

Полиција је конфисковала и возило хитне помоћи Дома здравља Приштине београдских регистарских ознака.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да "тај насилнички чин без преседана показује да Приштина неће презати ни од чега како би Србима онемогућила и сваку помисао на иоле нормалан живот и захтева хитну и оштру реакцију међународне заједнице".

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара