Вучевић: Србија од Мађарске купује оклопна возила, Мађарима продајемо муницију

Србија од Мађарске купује оклопна возила, а они од нас муницију, најавио министар одбране Србије Милош Вучевић. Наговештена даља сарадња за развој радараских система и противваздухопловне опреме. Најављено формирање комитета за војно-техничку сарадњу Мађарске и Србије.

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић рекао је после састанка са својим мађарским колегом у Будимпешти да ће Србија купити од Мађарске оклопна возила, а са друге стране договорено је да се мађарској страни прода српска муниција.

"Данас смо конкретизовали сарадњу у погледу куповине наоружавања и војне опреме и са једне и са друге стране. Србија од Мађарске купује оклопно-механизована возила, оно што је неопходно за наше тзв. лаке јединице, оно што је уклопиво у наше постојеће системе и што Србија може да модернизује, што је врло корисно за питање безбедности и сигурности наше државе", изјавио је Вучевић.

Навео је да Србија и Мађарска настављају стратешку сарадњу у склопу договора председника Србије Александра Вучића и премијера Мађарске Виктора Орбана.

Вучевић је навео да је разговарао о даљој сарадњи у области производње и осавремењивања радарских система и других система противваздухопловне опреме.

"Српска страна ће по захтеву мађарске стране продати муницијашки програм. То је веома добро, тиче се наменске индустрије наше државе и веома је тражено на тржиштима и то не само оних класичних калибра, већ и оних најсавременијих производа који се тичу производње муниције, коју Србија данас може производити", рекао је Вучевић. 

Навео је и да су Србија и Мађарска данас формирали комитет за војно-техничку сарадњу, који ће имати састанке два пута годишње, где ће се конкретизовати даљи кораци у сарадњи.

"Ово није био протоколарни састанак, из неке формалности, него нешто што доноси конкретне резултате, али ја сам најрећнији што ће Војска Србије бити још опремљенија и тиме Србија још безбеднија", закључио је Вучевић.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара