Вучевић: Скупштина ће бити конституисана у законском року

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је након седнице Председништва те странке да ће нова Скупштина Србије бити конституисана у законском року од 30 дана, а да је тај рок почео 12. јануара.

После седнице Председништва СНС-а у Београду, Милош Вучевић је рекао да ће Скупштина Србије бити конституисана када буде донета одлука ко ће чинити скупштинску већину.

"Иако и сами имамо већину, укључићемо и Савез војвођанских Мађара, али ћемо разговарати и са бошњачким странкама, Социјалистичком партијом Србије, а не искључујем и неке друге. Нећемо журити са конституисањем власти, желимо да покажемо да имамо снаге и за нова лица", поручио је Вучевић.

Вучевић је, на питање новинара, рекао да нису разговарали о персоналним решењима, нити о председнику Скупштине Србије.

"Прво ћемо разговарати о томе како ћемо конституисати Скупштину, а онда о саставу Владе. Ова странка има потенцијал да понуди више квалитетних кандидата", рекао је Вучевић.

Навео је да је на седници урађена анализа резултата на свим изборима и да су они оцењени као успешни.

Захвални су, истиче, председнику Републике Александру Вучићу што је учествовао у кампањи и поднео највећи терет на изборима.

Најавио је да ће председник Вучић у суботу говорити о Пројекту Србија 2027.

"Победили смо од 66, у 54 локалне самоуправе, и ту имамо већину самостално, а у 65 смо победили. Само у Новом Пазару немамо већину, али то је нормално, с обзиром на демографију", рекао је Вучевић.

Најавио је да ће председник Вучић у суботу говорити о Пројекту Србија 2027.

"Освојићемо више мандата ако буду поновљени београдски избори"

Вучевић је изјавио да ће се ићи на нове београдске изборе ако се у законском року од 30 дана не конституише Скупштина града и да ће на новим изборима у Београду добити још више мандата.

Напоменуо је да СНС није за нове изборе и нагласио да то неће бити поништени избори, него поновљени.

"Мислимо да није добро да се иде на нове изборе, зато што мислимо да главни град не може да просперира без власти, а без главног града не може да се развија пројекат Експо 2027. Шапић је директно укључен у преговоре, и Ана Брнабић, као повереница за Београд. Када будемо имали нешто конкретно, објавићемо", рекао је Вучевић.

Нагласио је да се неће радити ништа на силу и да ће се ићи на поновљене изборе, ако не буде изгласана већина у Скупштини града, али да није сигуран да све странке имају добру процену како ће проћи на поновљеним изборима.

"Нисам сигуран да сви добро процењују своје шансе на поновљеним изборима. СНС ће после њих имати још више мандата", поручио је Вучевић.

Седници Председништва су, поред Вучевића, присуствовали скоро сви функционери странке, међу којима Ана Брнабић, Горан Весић, Синиша Мали, Александар Мартиновић, Никола Селаковић, Маја Гојковић, Ирена Вујовић, Томислав Момировић, Небојша Стефановић, Јелена Танасковић, Дарија Кисић, Арно Гујон, Јадранка Јоксимовић, Биљана Пиља, Немања Старовић, Дејан Томашевић и други.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара