Читај ми!

Честитка председника Вучића Додику поводом Дана Републике Српске

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Републике Српске (РС) Милораду Додику поводом Дана РС у којој се истиче да наша земља остаје привржена слову Дејтонског споразума.

Александар Вучић у чeститки Милораду Додику наводи да у "име грађана Републике Србије и у своје име, од срца честита Дан Републике Српске уз искрене жеље за мир, срећу, напредак, сигурност и благостање свих грађана Српске".

"Уважени пријатељу, веровали смо да су тешка времена иза нас, али плашим се да доба великих изазова, како за Србију, тако и за Српску тек долази. Ово сам рекао, јер добра и срећна времена не могу постојати посебно и одвојено за Србију или Српску, такође, време изазова за једне, такво је и за друге", наводи Вучић.

"Остајемо привржени Дејтонском споразуму"

Према његовим речима, Србија се, свих ових година, понашала одговорно и доследно подржавала Дејтонски мировни споразум и правне оквире проистекле из тог споразума.

"Нажалост, многи који су учествовали у доношењу тог оквира покушавају да извргну руглу његове основне постулате и суштински избришу постојање РС са њеним Уставом загарантованим надлежностима", истиче Вучић.

Напомиње да Србија свој став неће мењати и остаће привржена слову Дејтонског споразума, подржавајући територијални ингегритет БиХ, али и оштро се супротстављајући укидању или било каквом унижавању РС.

"Драги председниче, пред нама су велики задаци очувања српског језика, ћириличког писма, заједничких традиционалних вредности српског народа и културе сећања на страдање Срба", истиче Вучић.

"Снажење сарадње"

Вучић додаје да је "пред нама и даље снажење наших економских, политичких и свих других веза, од изградње ауто-путева, пруга, до јачања институционалне сарадње на свим нивоима и у свим областима".

"Уверавам Вас, господине председниче, да ћете у Србији имати искреног, снажног и најближег партнера у остварењу тих циљева. Истовремено, наш заједнички задатак је да чувамо мир и будућност нашег народа", наводи Вучић у честитки.

Наглашава да "зна да ће дати све од себе да се очува регионална стабилност, јер то јесте у највишем интересу и нашег српског народа".

"Народу у РС и Вама лично желим срећан празник, добро здравље, успех и свеукупни напредак. Живела Српска! Живела Србија! Христос се роди!", закључује председник Србије у честитку Додику.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару