Читај ми!

Вучић и Мицотакис: Постоје сви услови за јачање сарадње Србије и Грчке

Председник Александар Вучић и премијер Грчке Киријакос Мицотакис сагласили су се у телефонском разговору да постоје сви услови да сарадња две земље и у овој години настави да јача у различитим областима, нагласивши могућности које пружа сектор енергетике.

Александар Вучић разговарао је телефоном са Киријакосом Мицотакисом, саопштила је прес-служба председника Републике.

Двојица званичника су се сагласили да постоје сви услови да сарадња двеју земаља и у овој години настави да јача у различитим областима, нагласивши могућности које пружа сектор енергетике.

Вучић је изразио захвалност премијеру Мицотакису на томе што Грчка поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на доприносу стабилности у региону.

Мицотакис је поновио и подршку Грчке европском путу Србије, уз наду да ће у овој години напредак бити видљивији.

Двојица званичника су се договорили да се ускоро састану у Београду, како би детаљније разговарали о билатералним односима, регионалној ситуацији и глобалним питањима.

Том приликом се очекује и долазак представника грчких компанија, који би са српским предузетницима разговарали о развоју економске сарадње.

 Премијер Мицотакис је изразио велико интересовање за учешће Грчке на специјализованој светског изложби EXPO 2027, сагласивши се са председником Вучићем да је то велика прилика не само за Србију, него и за цео регион.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара