Читај ми!

Вучић: Никаква револуција није у току, државне институције су довољно јаке да одбране Србију и Београд

Председник Александар Вучић је у обраћању јавности рекао да никаква револуција није у току. Поручио је да је држава довољно снажна да одбрани демократију, као и да ће "изгредници и силеџије бити ухапшени". Сачуваћемо самосталност, независност и сувереност наше земље, истакао је Вучић.

Председник Александар Вучић у обраћању јавности из Председништва рекао је да представници и присталице коалиције "Србија против насиља" покушавају насилно да заузму Скупштину града Београда и поручио грађанима да не брину, јер се никаква револуција не дешава.

"Иако су сцене драматичне, јер ми волимо своју земљу, волимо свој град, нисмо навикли на то да нам неко ломи прозоре, да нам неко руши нашу кућу. Да не бринете, зато што никаква револуција није у току, ништа од тога им неће поћи за руком, а да се ми трудимо да благом реакцијом, мирном реакцијом, не повредимо некога од случајних демонстраната", рекао је Вучић из Председништва, са свог, како каже, радног места.

Истакао је да се на скупу, који је, како је навео, "помпезно најављен као највећи", окупило 2.490 људи.

"У овом тренутку, заједно са онима који покушавају да провале у Скупштину града, укупно је око 1.195 људи. Истовремено, желим да вам кажем да су неки показали своје лице, показали да им је насиље једини начин борбе против својих политичких противника. Данима смо на то указивали. Данима смо говорили да се за то спремају, јер знају да народ не жели за њих да гласа, јер знају да никада неће моћи да добију народно поверење", каже председник Србије.

И данима смо упозоравали, како каже, и инострани фактор, шта је то што се дешава.

"Многи су се правили наивни и нису желели ни да чују, ни да виде шта је то што се догађа. Хвала оним страним службама које су јасно ставиле до знања да знају шта се припрема, и обавештавале и давале све податке и нашим обавештајним службама које су правовремено реаговале и тачно знале шта је то што насилници и силеџије планирају. Они који су се заклињали у борбу против насиља, само су још једанпут потврдили да су праве силеџије, насилници, да би да руше наше градове, места, села, куће, нашу државу, пре свега. Нећемо им дати да се руше нашу државу", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да су стигле хиљаде позива људи из целе Србије који хоће да дођу да бране Београд, да бране Србију, да бране нашу земљу, да бране нашу државу, наше институције.

"Ми их молимо да то не чине, да остану код својих кућа. Држава је довољно јака, држава је довољно снажна, њене институције су довољно снажне да одбране демократију, изборну вољу грађана Србије, да одбране Србију, да одбране Београд. И то је све што је потребно да знате. Изгредници и силеџије биће приведени познанију права, ухапшени, а после тога надлежни државни органи реаговаће у складу са Уставом и законом. И увек ћемо се тако убудуће и понашати", рекао је председник Србије.

"Оно што је такође важно, пошто и после оваквих догађаја можете да видите да су у региону почели да славе и говоре о успешној револуцији која је у току, јасно вам је да то није само производ унутрашње памети, већ је то производ много озбиљнијих геополитичких околности у којима покушавају да уруше самосталност, независност и суверенитет Републике Србије", нагласио је Вучић.

"Сачуваћемо слободу Србије, јер је то највиша вредност. Сачуваћемо самосталност, независност и сувереност наше земље. Одбранићемо нашу Србију, само вас молим да сачувамо мир, будите спокојни, држава је сигурна и државу им нећемо дати да нам униште. Нашу кућу сачуваћемо, живела Србија и живела слобода", закључио је Вучић.

Председник Александар Вучић је у преподневном обраћању јавности рекао да је МУП прегледао све позиве за гласање које је РИК проследио, након приговора листе "Србија против насиља", и истакао да је утврђено да је свих 496 позива упућено људима који су уредно уписани у бирачки списак. Поручио је да ће се ићи на нове изборе у Београду уколико нема већине.

Окупљени на протесту испред РИК-а, после обраћања лидера листе "Србија против насиља", на позив Мирослава Алексића, направили су прстен око Скупштине града. Представници СПН-а покушали су да уђу у зграду да би се, како кажу, обратили  окупљенима, али им обезбеђење то није дозволило.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара