Читај ми!

Небојша Родић нови амбасадор Србије у Црној Гори

Небојша Родић постављен је за новог амбасадора Србије у Црној Гори, објављено је у Службеном гласнику.

Указом председника Републике Србије Александра Вучића, поставља се Небојша Родић на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије у Црној Гори, наведено је у Службеном гласнику.

Како се додаје, указ ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Србије.

Небојша Родић је до сада био амбасадор Србије у Аустрији, а пре тога и у Азербејџану.

Године 2012. постављен је на чело БИА, а на функцију директора дошао је са позиције Генералног секретара председника Републике Томислава Николића.

Био је и секретар РИК-а, Комисије за спровођење референдума о страном посредовању у решавању косовске кризе, као и заменик секретара Скупштине Србије.

Подсетимо, претходни амбасадор Србије у Црној Гори био је Владмир Божовић, који је протеран крајем новембра 2020. године, при крају мандата Владе Душка Марковића.

Тада је саопштено да је повредио Бечку конвенцију о дипломатским привилегијама и имунитетима, односно да је омаловажио државу изјавама које су биле недипломатске и политички спорне тадашањој власти.

Београд је првобитно узвратио одлуком о протеривању црногорског амбасадора Тарзана Милошевића, да би дан касније Влада ту одлуку повукла због, како је тада саопштено, пријатељства и наставка изградње бољих односа са Црном Гором.

Именовање амбасадора било је једно од кључних питања током посете председника Црне Горе Јакова Милатовића Београду у јулу ове године.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се