Читај ми!

Вук Јеремић реизабран за председника Народне странке, представио Проглас о српском питању

Вук Јеремић који је на Скупштини Народне странке реизабран за председника те партије, представио је "Проглас о српском питању у 21. веку", који дефинише дугорочне стратешке циљеве државе и националну политику српског народа.

Вук Јеремић је на Скупштини Народне странке, позвао на уједињење патриотских снага на предстојећим изборима, јер је то, каже, услов да се у Србији догоде промене.

"Народна странка је за изборе спремна и на њима ће учествовати. Тражићемо народу да нам да поверење и глас, као и да пусте глас свој глас. Ми данас овде пуштамо свој глас. Позив на саборност свима који су спремни да се без компромиса упусте у заједничку борбу за слободну и бољу Србију", рекао је Јеремић.

Вук Јеремић представио је на скупштини Народне странке "Проглас о српском питању у 21 веку", који дефинише дугорочне стратешке циљеве државе и националне политике српског народа и састоји се од четири целине – слобода, самосталност, самоупоуздрање и снага.

Народна странка предлаже израду платформе "Српско питање у 21. веку" ради "дефинисања дугорочних стратешких циљева државне и националне политике српског народа".

У Прогласу се наводи да би Платформу "Српско питање у 21. веку" чинила четири основна програмска сегмента: Демократија, владавина права и државно уређење, Срби и свет – спољна, регионална и безбедносна политика, Просвета и култура и Национална економија и демографија.

Основни принцип за рад у оквиру програмског сегмента "Демократија, владавина права и државно уређење" јесте да Србија мора да буде истински демократска и суверена држава, заснована на владавини права

У оквиру програмског сегмента "Срби и свет – спољна, регионална и безбедносна политика" принцип је, како се наводи, да приоритет државне политике мора да буде заштита територијалне целовитости Србије и интереса српског народа где год он живео.

Према Прогласу Народне странке, просвета и култура морају да буду "темељ нашег друштва и у функцији неговања и очувања нашег националног идентитета".

Сегмент "Национална економија и демографија" предвиђа да економија Србије "мора да се темељи на правичној расподели друштвеног богатства и начелима социјалне правде, као и на снажним домаћим малим и средњим предузећима, са породицом на првом месту, како би се обезбедили услови за демографски опоравак српског народа".

За израду платформе "Српско питање у 21. веку" предлаже се рок од годину дана. Народна странка позива све политичке и друге организације "које баштине национално одговорна, државотворна и демократска опредељења, институције и српски интелектуалци из земље и света, да у овоме учествују".

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару