Читај ми!

Вучић на прослави 15 година странке: Подржаћу СНС на изборима, нећу да се склањам и правим неутралан

Председник Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић поручио је у Шапцу, на прослави 15 година странке, да ће на предстојећим ванредним изборима подржати СНС и заједно се борити са напредњацима. Председник СНС-а Милош Вучевић изјавио је да је та странка за 15 година постојања успела да сачува слободу и независност земље, и да је повратила углед Србије, какав она заслужује.

Српска напредна странка прославила је 15 година од оснивања скупом у Шапцу којем је присуствовао Александар Вучић. Поручио је напредњацима да предстојећи избори за њих треба да буду најважнији.

"Покушаће да сруше све оно што сте ви стварали својом снагом и енергијом, и зато је важно да се боримо, јер нећу да се склањам и правим неутралан, јер бити неутралан и не бити уз своју Српску напредну странку злочин је према Србији и зато ћу да је подржим свим срцем и својом снагом и да се борим с вама", нагласио је Вучић.

Вучић је поручио да је СНС променио Србију и истакао да је то најнападанија политичка организација у историји земље, иако је донела мир, сигурност и стабилност.

Истакао је да ће избори у Србији 17. децембра бити одсудни, и члановима СНС-а поручио да нема опуштања и да је потребно да раде заједно, како би победили убедљивије него икада пре.

Вучић је нагласио да ће увек подржавати напредњаке и да ће се на предстојећим страначким скуповима појавити са некадашњим председником странке Томиславом Николићем.

"Они који би да вас замене и који би да вас победе, у једном би дану уништили српску војну неутралност. У једном дану би уводили санкције онима који су на нашој страни по питању Косова и Метохије, и наставили би са својом политиком према Косову и Метохији, а то је било пуштање Аљбина Куртија на слободу, погром српског народа 2004. године на Косову и Метохији, отцепљење Црне Горе 2006. и независно Косово 2008. и административни прелази према КиМ 2011", рекао је Вучић.

И оно што су радили све време, додао је, јесте "катанчење наших фабрика и отпуштање наших радних људи".

"Наше је да радимо и градимо и правимо Србију бољом, богатијом, али да чувамо наше светиње и чувамо наше пријатеље и да чувамо нашу Србију. Хвала вам на великој енергији, љубави, вери у своју земљу и своју странку. Носим вам поздраве и Томислава Николића, заједнички ћемо учествовати у подршци СНС-у, овог пута. Живела Србија и СНС", нагласио је Вучић. 

Вучевић: Повратили смо углед и достојанство Србије, какав она заслужује

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да је та странка за 15 година постојања успела да сачува слободу и независност земље, и да је повратила углед Србије, какав она заслужује.

"И када подвучемо црту после ове 15 година постојања СНС-а, странке која је била неопходна Србији, њеној политичкој сцени, видећемо километре и километре ауто-путева, видећемо модернизоване и брзе железничке пруге, видећемо стотине фабрика, видећемо нове клиничке центре, болнице, домове здравља, обновљене и изграђене школе, обданишта – изграђене и посејане широм Србије, Србије где данас ради 500.000 људи више него што је радио пре неких 10 година. То је наша заједничка победа", поручио је Вучевић на прослави обележавања 15 година од оснивања те странке.

Свечаност је почела извођењем химне "Боже правде".

У Спортској хали у Шапцу присуствовали су и функционери и чланови странке.

Српска напредна странка основана је 2008. године након што се одвојила од Српске радикалне странке.

СНС је владајућа политичка партија у Србији од 2012. године.

Први лидер био је Томислав Николић, потом је Александар Вучић на челу странке био 11 година, до маја ове године када се повукао са функције, а на место председника изабран Милош Вучевић.

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару