Читај ми!

Српска листа: Тражимо од Приштине да што пре распише изборе на северу КиМ

Председник Српске листе Горан Ракић позвао је власти у Приштини да што пре распишу изборе за нове градоначелнике и скупштине општина на северу Косова и Метохије и истакао да су спремни да на њима учествују. Поручио је да је "лопта сада у дворишту Приштине".

"Потребно је да ови лажни, нелегални и нелегитимну градоначелници и одборници који већ месецима малтретирају наше грађане хитно поднесу оставке и оду, да изађу из наших зграда, јер они нису представници нашег народа. Њихова једина сврха је малтретирање наших грађана", рекао је Горан Ракић на конференцији за медије, прености ТВ Мост

Нагласио је да је Српска листа политичке одлуке увек доносила у интересу грађана, без обзира на то јесу ли оне популарне или нису, као и да су политичке одлуке увек доносили у координацији са Београдом. Због тога ће, рекао је, и овога пута послушати савет председника Александра Вучића и послати поруку да је Српска листа спремна да учествује на изборима на северу Косова и Метохије.

Како је рекао, тиме ће се подстаћи политички процес и дијалог који би довео до испуњења услова које је српска листа више пута до сада истицала.

"Зато тражимо од Приштине да у најкраћем року распише ванредне локалне изборе за градоначелнике и одборнике у све четири општине на северу Косова и Метохије", навео је Ракић.

Нагласио је да је живот за српски народ сваким даном све тежи, а да су притисци на Србе, али и на Србију, незапамћени.

"Куртијев режим не престаје да, кршећи договоре, законе и сва права српског народа, застрашује српски народ. Ми морамо да будемо јединствени и сложни, и да у овим немогућим условима покушамо да будемо кројачи своје судбине и заштитимо народ", истакао је Ракић.

Подсетио је да су повлачењем из приштинских институција успели да скрену пажњу светске јавности да КиМ није решено питање, да српски народ пати у да је потребно да се формира Заједница српских општина. 

"Курти на северу под плаштом експропријације врши прогон нашег народа и отимање наше земље. Он под појмом борбе против криминала пошаље специјалце да пуцају и хапсе наш народ и да их одводе у приштинске казамате", упозорио је председник Српске листе.

Позвао је грађане на саборност, јединство и слогу, уз поруку да је "српски народ свој на своме и да ће из тешке ситуације изаћи као победник".

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару