Милан Радоичић пуштен из притвора, тужилаштво најавило жалбу

Након саслушања окривљеног Милана Радоичића, судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је одбио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора.

Више јавно тужилаштво у Београду поднело је јуче предлог да се Милану Радоичићу одреди притвор због опасности од бекства, што је судија за претходни поступак Вишег суда одбио.

Према саопштењу суда, Радоичићу је одређена мера забране напуштања боравишта којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Републике Србије и забрањен одлазак на територију АП Косово и Метохија.

Наложено му је и да се сваког 1. и 15. дана у месецу јавља надлежној полицијској станици.

Такође, окривљеном је привремено одузета путна исправа и то пасош Републике Србије, а упозорен је да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе, наводи Виши суд.

Против овог решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења.

Милан Радоичић (45) се терети да је од јануара до 24. септембра ове године из Тузле набављао оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи, саопштило је претходно тужилаштво.

Како је наведено, оружје му је испоручивано на територији Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а потом га је преносио и складиштио на неутврђеним локацијама на територији Косова и Метохије, где га је скривао у напуштеним објектима и шумама.

Радоичић се такође терети да је као коловођа групе са више непознатих лица, заједничким деловањем и опште опасном радњом, 24. септембра изазвао опасност по живот људи у Бањској на КиМ

Радоичић је саслушан јуче у Вишем јавном тужилаштву, где је негирао оптужбе.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара