Петковић: Патолози на основу фотографије утврдили да је Мијаиловић убијен док је лежао на леђима

На основу фотографије Бојана Мијаиловића убијеног у Бањској, наши патолози су утврдили да је улазна рана у пределу левог капка, а излазна са десне стране главе, што говори да је убијен док је лежао на леђима, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић. Тражимо од Кфора и Еулекса да буду објективни и неутрални, истиче Петковић.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да косовска полиција није дозволила Еулексовим истражитељима да учествују у истрази онога што се догодило у Бањској, јер није желела да се сазна како су два Србина, Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић, хладнокрвно убијена.

"Наши патолози, на основу фотографије убијеног Бојана Мијаиловића, утврдили су да је улазна рана у пределу левог капка, а излазна са десне стране главе, што говори да је убијен док је лежао на леђима", рекао је Петковић и додао да је егзекуција извршена "анфас".

Петковић је, на конференцији за медије, показао фотографију убијеног Бојана Мијаиловића, наводећи да је добио сагласност његових родитеља.

Према његовим речима, види се да је десна нога Мијаиловића у неправилном положају.

Он је прво рањен тако што је погођен у ноге, а онда је извршена егзекуција, каже Петковић.

Напомиње да је у редовима косовских полицајаца било плаћених убица и истиче да је питање обдукције кључно.

"У одговору Еулекса Београду кажу да је обдукција обављена 26. септембра, а на смртовници пише да је обављена 25. септембра. Неко овде озбиљно лаже и зато је важно да видимо извештај. Много је лажи Аљбина Куртија, лагали су и о броју људи у Бањској – 30, 40, сада 90, па да је полицајац страдао у унакрсној ватри, а сада да је страдао од експлозива. Много нелогичности указују да Приштина лажира чињеницу и зато је јасно зашто је Еулекс одбијен да присуствује истрази“, каже Петковић.

Тражимо од Кфора и Еулекса да буду објективни и неутрални

Директор Канцеларије за КиМ истиче да Београд до данас није добио одговор ни на друго писмо Еулексу, у којем су тражени одговори на питања која се односе на обдукцију.

"Ми ћемо и даље инсистирати на том питању и тражити да се утврди истина због чега је косовска полиција забранила Еулексовим истражитељима да буду на лицу места", каже Петковић.

Истиче да се терор Аљбина Куртија над српским народом на Косову и Метохији појачава из дана у дан, а да је он додатно охрабрен зато што нема адекватне реакције са Запада, пре свега међународних организација на КиМ.

“Не тражимо нити од Кфора, нити од Еулекса да стане на страну српског народа, који трпи терор сваког дана. Само тражимо да буду објективни и да буду неутрални“, поручује Петковић.

"Србима не требају пакетићи, већ слобода"

Подсетио је да је у дану када су убијени Срби сахрањени ухапшен Лазар Јанићијевић, који је кренуо на сахрану у Врњачку Бању како би се, истиче, опростио од школског друга Стефана Недељковића.

“Дан пре тога Курти је малтретирао тројицу Срба у Горњим Варагама, јер су се усудили да иду у своју шуму, а у петак Куртијева полиција упада у болнички центар у Косовској Митровици, малтретира лекаре, пацијенте, разваљује болничке просторије, а све тражећи стан Милана Радоичића“, рекао је Петковић и додао да су отишли и до вртића и то улицом којом су ђаци у том тренутку ишли у школу.

Директор Канцеларије за КиМ указује на то да су данима након 24. септембра упадали у куће Срба и малтретирали их.

Срби који су напустили КиМ стрепе за своје породице, они планирају да у једном тренутку повуку и своју децу и своје супруге, јер виде како на све начине малтретирају народ, истакао је Петковић.

Поручио је и да Србима не требају пакетићи “које им је након малтретирања и пуцања на њихову децу и суграђане послала Приштина“, нагласивши да је Аљбин Курти лагао када је објавио да је породицама које су данима биле заробљене у Бањској донео хлеб и паштете.

"Срби који су морали да приме пакетиће које им је дала косовска полиција те пакетиће су бацили. Њима не треба ништа од Аљбина Куртија и од оних који пуцају на њихову децу, сународнике и комшије. Оно што Србима треба је слобода", рекао је Петковић и додао да је очигледно да српски народ на КиМ не може више да трпи терор.

Београд ће се, каже, борити да сачува слободу, али пре свега мир српског народа, јер ако тога нема, наставиће се исељавање, што је, оцењује, и циљ Аљбина Куртија.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару