Читај ми!

Вучић: Свеопшта кампања против Србије показала је да имамо пријатеље

Против Србије је покренута кампања лажи и неистина поводом ситуације на КиМ, поручио је председник Србије Александар Вучић и истакао да се у тој ситуацији показало да имамо пријатеље који, како каже, нису бројни али јесу храбри. Србија се неће умирити док се не сазна истина о томе како су неки од Срба убијени, каже Вучић и најављује да ће се то чути и видети у року од 24 сата.

Председник Србије Александар Вучић је, у поруци на Инстаграму, истакао да је тешких седам дана за нама, најтежих у последњих 15 година.

“Најтежих због догађаја на КиМ и кампање покренуте против наше Србије, кампање лажи и неистина. Како наш народ каже, не пада снег да покрије брег, већ да свака звер покаже траг. Могли смо да видимо да имамо пријатеље који нису бројни, али су храбри", рекао је Вучић.

Према његовим речима, то су људи који достојанствено штите и поредак УН и право малих на свој глас - "право на живот и опстанак малих нација".

Нагласио је да је Србија била суочена са најтежим могућим притисцима, јер, додаје, принцип који важи за све друге, не важи једино за Србе.

"Када је осам полицајаца убијено у Северној Македонији то нису урадили терористи иако су урадили на територији суверене земље признате од УН, а када један полицајац, који узгред по Бриселском споразуму не може да буде ту где је био, буде убијен, а што осуђујемо и ни на који начин не оправдавамо, онда сви Срби до 14. колена морају да буду истражени, похапшени, побијени без икакве одговорности и права да се бране", додао је председник.

"Сметало им је што Србија има софистицирано оружје"

Навео је и да су "претходних дана лагали много о присуству наших војних снага".

"У ствари, да будем сасвим отворен, сметало им је то што су схватили да Србија има, како кажу, софистицирано оружје. Ми ћемо наставити да улажемо у одбрану своје земље, али Србија жели мир. И све што су изговарали измишљали су и лагали и знали су притом да измишљају и лажу", поручио је председник Вучић.

Додао је и да је највише и најтеже било слушати приче како морамо да поздравимо акцију такозване косовске полиције и да су џаба била уверавања да то није урађено на професионалан начин.

"Џаба је било наше питање, које је остало без одговора – зашто је Еулекс одбијен да учествује у самој операцији, него их сместили у оперативну собу да могу да гледају само из даљине како они нешто раде, а морају да подрже, јер све што је против Срба мора да буде поздрављено", навео је Вучић.

"Србија се неће умирити док се не сазна истина"

"Ти покушаји да ћутимо на то како су неки од Срба убијени нису успели и неће проћи и зато вас обавештавам да ћете у року од 24 сата то моћи да чујете и видите. Ми имамо исказе очевидаца, људи који су били на лицу места и видели како и на који начин су, најмање један рањени човек, убијен, зверски", рекао је председник.

Истакао је да се Србија неће умирити док се не сазна пуна истина.

"Јер животи Срба не вреде мање од других. И не интересује ме ко ће и колике притиске да врши, као што ме не интересује ни то како и на који начин мисле да повреде Србију својим лажима, и у региону, и у делу западних медија", каже Вучић.

Наше је, истиче, да се ујединимо, да будемо још снажнији, да градимо више фабрика, још више путева, болница, да снажимо војску и да чувамо нашу земљу.

"А независност Косова можете само са сањате. Србија ће чувати Повељу Уједињених нација, Србија ће чувати Резолуцију 1244, Србија ће чувати своју територијалну целовитост. Нека живи Србија, победиће Србија", поручио је Вучић.

Ситуација на КиМ је напета, након што је, прошле недеље, у раним јутарњим часовима дошло до сукоба косовске полиције и групе Срба у селу Бањска, у општини Звечан, при чему су погинула тројица Срба и један полицајац.

Тим поводом председник Вучић имао је важне састанке са представницима међународне заједнице и челницима многих земаља.

Упућен је захтев Београда да Кфор преузме бригу о безбедности на Северу.

Међу бројним реакцијама са Запада, одјекнула је порука из Беле куће, која тврди да се српска војска распоређује дуж административне линије са КиМ, што је председник Вучић више пута демантовао.

У најновијој изјави за Фајненшел тајмс, Вучић је поручио да нема намеру да нареди војсци да пређе административне прелазе са КиМ, додавши да ће повући део српских снага из тог подручја.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару