Читај ми!

Протести против насиља у Нишу, Јагодини и Горњем Милановцу

У оквиру протеста "Србија против насиља" у организацији дела опозиционих странака, и вечерас протести у Нишу, Јагодини и Горњем Милановцу.

Поред тога што су поновљени стари захтеви за смене, на протесту у Нишу организатори су поручили да је то и почетак изборне кампање дела опозиције и прва станица, како су навели, "опозиционог каравана слободе".

Протестна шетња организована је од Тржног центра Kалча, до Скупштине града Ниша, Градске куће и кабинета градоначелнице.

Протести и у Јагодини и Горњем Милановцу

На градском скверу у Јагодини одржан је четрнаести протест под називом "Јагодина против насиља“.

Организатори окупљања сматрају да је најава избора у децембру добра вест за Србију и указују на то да их опозиција одавно тражи. Тема вечерашњег протеста била је локална власт у Јагодини.

Члан Демократске странке и говорник на протесту Петар Јовановић поручио је да "Јагодина двадесет година живи у страху и да је локална власт у граду постала сама себи сврха".

Ово је град свих људи, а не град једног човека, рекао је Јовановић. Протестне шетње улицама Јагодине вечерас није било.

На 16. протесту против насиља у Горњем Милановцу, окупљеним грађанима на Тргу кнеза Михаила, обратили су се адвокатица Сара Ел Сараг и организатор скупа Дамир Аговић.

После говора у којима су подсетили на трагичне догађаје из маја и осврнули се на тренутну политичку ситуацију, окупљени грађани кренули су у шетњу главним градским улицама.

субота, 22. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије