Читај ми!

Тројици Срба ухапшених на КиМ одређено месец дана притвора

Тројици Срба који су јуче ухапшени на Косову и Метохији, након саслушања код судије за претходни потупак у Основном суду у Приштини, одређено је месец дана притвора. Биће пребачени у затвор "Грдовац" код Подујева.

Илија Елезовић, Драган Миловић и Зоран Костић ухапшени су јуче у Косовској Митровици, Звечану и Прилужју након чега им је одређено полицијско задржавање од 48 сати.

Данас су у пратњи адвоката доведени у Oсновни суд у Приштини на саслушање код судије за претходни потупак. 

Одређено им је месец дана притвора и биће пребачени у затвор "Грдовац" код Подујева.

Они се теретe за наводно почињене ратне злочине против цивилног становништва.

Адвокат Пантовић: Суд је прихватио конфузан, лош, празан и нестручан захтев

Љубомир Пантовић, адвокат Илије Елезовића, реко је, након што је тројици Срба одређен притвор до 30 дана, да је суд прихватио конфузан, лош, празан и нестручан захтев за одређивање притвора, који је састављен мимо закона и без чињеница и доказа.

Пантовић је истакао да се из образложења за одређивање притвора није могло видети ко се за шта терети, шта се десило и због чега Елезовић, Костић и Миловић имају такву оптужбу.

"Судија за претходни поступак је донео одлуку да свој тројици осумњичених буде одређен притвор до једног месеца. Нажалост, суд је прихватио један конфузан, лош, празан и нестручан захтев за одређивање притвора, који је мимо закона сатављен, без чињеница, без доказа. Желим да кажем да Специјално одељење Основног суда у Приштини, које је надлежно за процесуирање ратних злочина, нема довољно снаге или жеље и хтења да ове поступке води у складу са законом", нагласио је Пантовић.

Сматра да је свој тројици ухапшених Срба одређен притвор мимо закона.

"Суд није уважио ни чињеницу да ће Илији Елезовићу боравак у условима притвора драстично угрозити здравствено стање. Могу да тврдим да ће му угрозити живот. Медицина је рекла да он није за притвор, међутим суд је одлучио како је одлучио", рекао је адвокат Пантовић.

Канцеларија за КиМ: Ново застрашивање Срба

Из Канцеларије за КиМ тврде да је по среди ново застрашивање и уношење немира међу Србе који не желе да напусте своја вековна огњишта.

Председник Александар Вучић рекао је у Њујорку да ситуација у јужној српској покрајини полако измиче контроли и да ће тражити седницу СБ УН о том питању. 

Портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је да Европска унија помно прати дешавања на северу КиМ и да прикупља информације, као и да ће након тога реаговати на одговарајући начин.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару