Читај ми!

Вучић од 18. до 22. септембра на заседању Генералне скупштине УН

Председник Србије Александар Вучић боравиће у Сједињеним Америчким Државама од 18. до 22. септембра, где ће учествовати на 78. заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Вучић ће се обратити учесницима 21. септембра.

Током боравка у Њујорку, председник Вучић састаће се са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутересом, председником Швајцарске Конфедерације Аланом Берсеом, председником Републике Кореје Јун Сок-јолом, председником Републике Суринам Чандрикаперсадом Сантохијем, потпредседником Европске комисије Марошем Шевчовичем, као и многобројним званичницима земаља учесница на заседању Генералне скупштине.

Председник ће присуствовати и пријему који за учеснике Генералне скупштине приређује немачки канцелар Олаф Шолц.

Програмом учешћа председника Вучића планиран је и одвојен сусрет са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком, као и неформални ручак за лидере Западног Балкана на позив високог представника Европске уније за спољне послове и безбедносну политику и потпредседника Европске комисије Жозепа Бореља.

Председник Србије ће се обратити учесницима 78. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у четвртак, 21. септембра, саопштила је Служба за сарадсњу с медијима председника републике.

уторак, 28. новембар 2023.
6° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!