Читај ми!

Вучић: Да сам изговорио оно што је Курти - висио бих у Берлину, Бриселу, Вашингтону

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да га је забринуло то што нико није ни приметио шта је све премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти говорио у Бриселу.

"Праве се наивни на западу да не виде шта је тачно Курти рекао. Да сам ја изговорио то што је он изговорио висио бих и у Берлину и Бриселу и Вашингтону, али то су двоструки стандарди", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Нишу, где се обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

На питање да ли има нечег неприхватљивог за Србију у предлогу који је поднела ЕУ, да Србија не сме да се противи чланству тзв. Косова у било којој међународној организацији, Вучић је рекао да му је од почетка било јасно да Курти не жели било какав споразум у којем би он морао да формира Заједницу српских општина, а пре онога што он назива неформалним признањем.

"Ја разумем да постоје људи који ће увек да имају примедбу. И када ЕУ окриви Куртија да је крив, ја бих требало да будем крив без обзира што никакав договор не постоји, јер ваљда нисам био оштрији или нисам се више замерао ЕУ од Куртија. Када ЕУ окриви мене или нас онда крив си зашто ЕУ нас окривљује, заустављаш нас на нашем европском путу итд. Шта год да урадите у нашој земљи никада нећете добити похвалу", рекао је Вучић.

Поручио је онима који стварно брину за државу да не морају да брину.

"Сувише смо ми одговорни људи да бисмо донели било какву одлуку која би штетила нашим виталним интересима, а да ли ту има било шта лако и лепо, па нема ништа. Не бисте бирали некога ко ће најтеже послове да проводи него бисте изабрали неког ко може да води кућни савет оне лепе ствари манифестације", рекао је Вучић.

Вучић o Народном покрету: Желим да припремим платформу која би била обједињујућа

Председник Вучић каже да се велики број људи, удружења, научника, привредника јавио за Народни покрет чије је оснивање раније најавио, додајући да због обавеза није стизао да се тиме бави.

"Веома сам задовољан што сте ви заинтресовани за Народни покрет, покрет за државу и народ о којем сам говорио, како год му дали име. Велики број људи је ангажован, удружења, привредника, научника, сви се јављају, али ја нисам стизао. Желим да припремимо платформу која би била обједињујућа, уједињујућа која би била заједничка", рекао је Вучић после приказа наоружања у Нишу, одговарајући на питање о формирању покрета.

Додаје да је срећан јер је велики број људи исказао интересовање.

"Неки би да говоре како нису испуњени рокови. То нису обавезе државе, то је питање како и на који начин ће неко излазити пред грађане тако да ја морам том послу да претпоставим своје обавезе као председник републике и зато то нисам стигао. Ја сам у претходна три дана био два пута у Нишу, Бриселу, Будимпешти и још сам негде ишао. Бог ће знати где сам све стигао да одем само да сам физички ишао. То није једноставно у мојим годинама, а да не причамо о напорима интелектуалним, огромној коцнентрацији. Ја не пропуштам ствари, не се играм државом и не играм се државним и националним интересима", истакао је Вучић.

недеља, 03. децембар 2023.
3° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке