Читај ми!

Власт и опозиција спремни за ванредне изборе, када ће се изаћи на биралишта

На захтев дела опозиције да се одрже ванредни парламентарни и београдски избори, премијерка Ана Брнабић каже да се нада да ће бити што пре, јер Србија мора да ради и нема времена. И СПС је спреман за изборе, а Нова демократска странка Србије спремна је да о заједничком наступу разговара са Заветницима и Дверима.

"Сматрамо да су ванредни парламентарни и београдски избори, који би били одржани до краја ове године, једини начин да као друштво изађемо из ове велике кризе и захтевамо хитан одговор Александра Вучића", чуло се јуче у скупштинском холу од проевропске опозиције.

Оставку, данас понавља председница Владе, ставља на сто. Нада се да ће избори бити што пре, али не прецизира када би они могли и да се одрже.

"Увек смо спремни за изборе, као председница Владе мој став је да је боље да имамо изборе пре него касније, зато што Србија нема времена за губљење. Нисам сигурна како је сада опозиција променила своје мишљење од тога да ће протестовати уколико буду расписани ванредни парламентарни избори, али ево сада желе, одлично, мени се чини да смо дошли на исто", каже Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије.

На истом и коалиција НАДА, траже изборе на свим нивома. Нуде и сарадњу, пре свега десном блоком – Заветницима и Дверима.

"Осам, девет месеци уназад се залажемо, захтевамо и тражимо како смену Александра Вучића тако и ванредне изборе на свим нивоима. Када кажем на свим нивоима, то подразумева како парламентарне изборе тако и београдске изборе који су јако важни, а узгред да подсетим грађане – то су избори које је Александар Вучић обећао да ће се одржати", истиче Милош Јовановић, колација НАДА.

Покрет Двери и о односима у опозицији. Оцењују да је добро што је јединствена у захтеву да се распишу ванредни избори.

"Власт више нема нити један једини изговор да не распише изборе", сматра Бошко Обрадовић, лидер Двери.

Социјалисти излазе са познатим ставом – увек су спремни за изборе. Не искључују могућност да се до краја године изађе на биралишта.

"Социјалисти имају пре свега тај принцип да је добро да мандат буде пун, али то свакако не значи да нисмо спремни за ванредне изборе. У овој земљи постоје закони и постоје правила по којима се расписују ванредни парламентарни избори, још ако говоримо и о београдским онда су неки услови који треба да се стекну драстичнија и то тражи мало времена, не може да иде то како смо замислили", истиче Снежана Пауновић из СПС-а.

И док се чека став председника Републике, садашњи кабинет у Немањиној 11 орочио је до 2024, када је Ану Брнабић предложио за мандатарку у августу 2022. образложио је она неће четири године бити председник Владе.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару