Читај ми!

Вучић: Завршен мост на Млави, локална власт мора више да разговара са људима

Председник Александар Вучић обишао је завршне радове на комплетној реконструкцији моста преко реке Млаве у Петровцу, који је део регионалног пута. Вучић поручио да је задовољан новим мостом који је израђен за три месеца и да локална власт мора више да разговара са грађанима.

Александар Вучић је, током обиласка моста преко Млаве у Петровцу, поручио да је задовољан урађеним и похвалио раднике, који су, како каже, одлично урадили посао за кратко време.

"Они су то урадили невероватном брзином, буквално су радили у две смене, некада и три. А ми смо закаснили. Ми смо криви, људи су чекали дуже. Требало је да га девет месеци искључимо из саобраћаја и тако решимо проблем, а не да људи чекају, а овај мост је кључан за цео Петровац и све људе у околини", рекао је Вучић који мост обилази са ресорним министром Гораном Весићем.

Председник је додао да је највећи проблем то што је мост много година стајао, што га нико није одржавао, те је потрошен огроман новац.

"Ово је кратак мост, 50 и нешто метра, 12,5 метара широк, кошта 1,5 милиона евра. Није то 50.000 евра. Проблем је што сам тек после притиска људи, када сам чуо од свих људи из Петровца, у Сокобањи сам рекао да то мора хитно да се уради. Да нисам, још би чекали. Сада јако лепо изгледа", поручио је Вучић.

Додао је да се ради и мост код Кучева, а да у Лесковцу мора да се уради клизиште.

"Није ово ствар као што је отварање деонице ауто-пута. Ово је питање односа према људима и грађанима. Ово је њима живот, далеко је њима ауто-пут. За њих је ово важно. И то је оно што је важно. Погледајте, све је срушено и потпуно нови мост је урађен за три месеца", поручио је Вучић.

Изразио је задововољство што је завршена деоница пута Кучево-Мајданпек, 21 километар, и истакао да је сада приоритет у Браничевском округу градња моста у Кучеву, јер га везује са Мајданпеком.

Локални челници да разговарају са људима

Вучић је поручио и да представици локалних власти не смеју да се учауре у својим кабинетима, већ више да иду у народ, разговарају са грађанима и решавању њихове проблеме.

Нагласио је да је то што се ништа месецима није дешавало, иако је мост био затворен пре више од месец дана, показивало небригу власти према људима и непостојање жеље да се реше проблеми грађана. Поручио је председнику општине да треба да разговара са грађанима када се на нешто жале,. чак и ако понекад нису у праву.

Председник је навео да је пуно путева урађено и на делу ка Пожаревцу и Жагубици, више него икада раније. Како је рекао, у року су радови на брзој саобраћајници од скретања са ауто-пута за Пожаревац ка Великом Градишту и Голупцу.

Повезивање општина у Браничевском и Поморавском округу

Навео је да ће се глрдати како још да се споји Петровац на Млави и са другим општинама у Браничевском и Поморавском округу и који још инвеститори могу да се доведу.

"Да добар део наших људи вратимо из иностранства, јер ни тамо више не тече мед и млеко", истакао је Вучић и додао да су му у Бечу недавно рекли да се многи наши људи враћају или размишљају да се врате у домовину.

Држава би заједнички са тим људима који су научили како се ради у иностранству могла много да постигне, поручио је председник.

Мост који је изграђен пре више од 50 година, због веома лошег стања, у јуну прошле године је проглашен небезбедним и затворен је за саобраћај и пешаке. Био је непроходан годину дана, јер општина није имала средстава за рушење и градњу новог моста.

На иницијативу председника Вучића и његовог састанка са председником општине Петровац на Млави обезбеђена су средства и ове године у мају започети су радови на изградњи новог моста у дужини од 190 метара.

Изградња моста је у надлежности ЈП "Путеви Србије", које је и инвеститор радова, вредности 155,5 милиона динара, а радове изводи ПЗП Пожаревац.

Вучић је честитао ЈП "Путеви Србије" на добро обављеном послу и питао руководиоце те фирме колико странаца су ангажовала и добио одговор да је на градњи моста било ангажовано седам страних држављана, а да их у фирми има укупно 50.

"У грађевини све више странаца имамо, имамо све више посла и морамо да запошљавамо све више странаца. У Србији највише раде људи из Индије, Турске, БиХ. То су људи који хоће да раде на грађевини", рекао је Вучић.

Руководство компаније која је радила мост истакла је да су плаћени на време за своје радове, а Вучић им је одговорио да не би могли да опстану, да их држава не плаћа на време.

"Само исплаћујте плате редовно и повећавајте фирму, требаће нам", поручио је Вучић.

На питање новинара шта је Путевима Србије препоручило ПЗП “Пожаревац“ да гради мост, Вучић је рекао да не зна ко је био извођач, али да су сви радови изведени у складу са процедурама.

"Све мора да буде у складу са процедурама, али је важно да људи буду задовољни и да добију мост, не да чекају још годину или још годину и по дана зато што бисмо тада изгубили још више новца, питање и колико живота, питање је и шта би се овде дешавало и какво би незадовољство било", рекао је Вучић и додао да му мост није неопходан за кампању.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару