Читај ми!

Брнабић на Стратешком форуму на Бледу

Премијерка Ана Брнабић учествује на Стратешком форуму на Бледу, у Словенији, саопштено је из Владе Србије. Отварање је заказано за 14 часова, а премијерка Брнабић ће учествовати на панелима већ првог дана Форума.

У фокус овогодишњег форума домаћини су ставили безбедност, и како осигурати да се проблеми а да се не урушавају основне слободе и права.

Званично отварање је заказано је за 14 часова, а гости долазе поред региона и Европе, и из Индије и из Кине.

Премијерка Србије Ана Брнабић учествоваће у дискусији већ на почетку Форума.

Премијерка Брнабић је у недељу увече присуствовала вечери коју је приредио словеначки премијер Роберт Голоб уочи почетка Стратешког форума на Бледу.

"Драго ми је да видим председника Европског савета Шарла Мишела и што ћу разговарати са партнерима из региона", навела је Ана Брнабић на Инстаграму.

Вечери су, поред Брнабићеве и Голоба, присуствовали и премијер Црне Горе Дритан Абазовић, председавајућа Савета министара БиХ Борјана Kришто, премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти, премијер Северне Македоније Дмитар Kовачевски и премијер Албаније Еди Рама.

Овогодишњи Бледски стратешки форум организује се под слоганом "Солидарност за глобалну безбедност". На дводневном скупу је најављено и учешће председника Европског савета Шарла Мишела, као и специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, наведено је на сајту Бледског форума.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије