Читај ми!

Српска листа: Поново упад у просторије Канцеларије за КиМ, запосленима дат рок од три дана да се иселе

Српска листа обавестила је међународну заједницу да су, како наводе, представници нелегитимног "Куртијевог градоначелника" поново ушли у зграду у којој се налазе просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Службе Дирекције Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Косовско-Митровачког управног округа и Центра за социјални рад Вучитрн у насељу Бошњачка махала, у Косовској Митровици.

Приликом упада запослени ових установа су обавештени да морају да напусте своја радна места и да се иселе из зграде у року од три дана, наводи Српска листа у саопштењу.

"На позив међународне заједнице да нелегитимни градоначелници раде са алтернативних локација они су отишли корак даље и желе да одузму и наше просторије, па у том поступку своју осионост и демонстрирање силе показују тако што не поштују сопствене законе и правила те документ достављају на албанском језику", наводи Српска листа.

Међународне представнике питају да ли се на овај начин поштује њихов позив да нелегитимни градоначелници раде само административне послове и да не доносе политичке одлуке против грађана општина на чије су чело постављени.

Петковић: Нећемо дозволити да буде угрожена егзистенција људи

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је Ерден Атић, по директном налогу Аљбина Куртија, послао своје представнике у ову зграду и ултиматумом директно угрозио егзистенцију и право на рад за око 40 запослених, који, истиче, пружају услуге, како Србима, тако и Албанцима, Бошњацима, Горанцима, Ромима…

“Институције које се налазе у овој згради, попут Пио фонда пружају услуге из области пензијског, инвалидског осигурања за више десетина хиљада корисника свих националности, док од рада одељења Центра за социјални рад зависи чак 120 социјално угрожених породица. Ултиматумом и најновијим потезом Атић и његов газда Курти желе да директно угрозе егзистенцију ових људи и њихово право на рад и остваривање помоћи. Такав сценарио им нећемо дозволити, као што нећемо дозволити да буде угрожена егзистенција за десетине запослених и хиљаде корисника социјалних помоћи који зависе од рада ових институција које Атић жели да исели и затвори“, рекао је Петковић.

Истиче да овакви “једнострани, противправни и нелегални потези лажног градоначелника, за кога ни Срби ни Албанци нису гласали“, доводе до новог подизања тензија и изазивања кризе на терену и не иду у правцу никакве деескалације, већ директне ескалације.

Истиче да је реч о директној претњи по мир и стабилност, а да међународна заједница ћути и немо посматра овакве потезе.

“Док смо недељама слушали међународне представнике да нелегитимни и лажни градоначелници неће доносити никакве извршне одлуке, свакога дана на терену сведоци смо насилних и противправних потеза Куртијевих гаулајтера против српског народа, а којима је једини циљ да са севера Косова и Метохије протерају све српско“, рекао је Петковић.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару