Читај ми!

Вучић: Морамо да чувамо свој народ и мир, али и да увек снажимо војску

Председник Александар Вучић поручио је да Србија мора да покуша да чува свој народ и мир, али да увек мора да снажи своју војску. Ако Србија жели да сачува војну неутралност, мора да брине о степену сопствене снаге, истакао је председник.

Александар Вучић је изјавио за ТВ Пинк да Србија мора да покуша да сачува свој народ, али да увек мора да снажи своју војску.

"Морамо да покушамо да чувамо свој народ и своју земљу, да покушамо да сачувамо мир, да прихватамо компромисе и да попуштамо када је могуће да бисмо сачували мир, али увек морамо да снажимо војску", поручио је Вучић.

Истакао је да је Војска Србије много снажнија него што је била.

"Морамо себе да чувамо зато што смо једина земља која не припада НАТО-у у окружењу. Ако желимо да сачувамо своју војну неутралност, морамо да бринемо о степену сопствене снаге", истакао је Вучић.

У Србији се, истакао је председник, гради упркос тешким околностима, наводећи рат у Украјини, нападе на Србе на КиМ, забрану трговине, тешку ситуацију за наш народ у БиХ и њихове представнике.

"Посета Куртија Тетову је скандал над скандалима"

Вучић је рекао да Аљбин Курти покушава да подиже немире и узбуњује духове не само у Северној Македонији, већ и на југу централне Србије, уз, не само непримерено ћутање, већ и прећутну подршку дела међународне заједнице.

"Посета Куртија Тетову је скандал над скандалима. Тамо је промовисана идеја велике Албаније, тамо су симболи велике Албаније показивани, он је представљен као премијер свих Албанаца", указао је председник.

Они са Запада који подржавају политику Куртија, објашњава, зато покушавају да окриве Србију, зато имате Михаила Рота, Алишу Кернс…

"У свим таквим условима, ви желите да градите и да кажете људима - хајде да то учинимо заједно", истакао је Вучић.

Пола милиона више запослених него 2012. године

Навео је да је данас пола милиона више запослених него 2012. године.

"Ми данас имамо страшне проблеме. Не можемо да запослимо људе. Потребни су нам занатлије, водоинсталатери, заваривачи", додаје председник.

Неће се живети, оценио је, много лошије него на Западу. "Све је мањи одлив становништва у иностранство и надам се да ће се људи вратити, јер живот овде неће бити много лошији него на Западу, посебно када просечна плата буде износила 1.000 евра", рекао је Вучић.

Додао је да ће до краја године просечна нето плата у Србији износити 820 евра.

До јануара ће кумулативно повећање плата у просвети бити 16 одсто рекао је Вучић и додао да је из Србије одлазио већи проценат медицинских сестара него лекара и да је циљ да се то заустави.
Према његовим речима, плате у Србији су, упркос инфлацији, веће него икада.

"Све више зависимо од страних радника, Индијаца, Руса, Украјинаца, имамо све више послова, врши се индустријализација земље", наводи Вучић.

Што се тиче поскупљења бензина, објашњава да цена нафте скаче, јер, истиче, Руси и Саудијци озбиљно играју ту игру.

"Људи кажу то је скупо, али неће да кажу струја је најјефтинија".

"Никада нисам видео 'скај' телефон"

Вучић је навео да никада није ни користио ни видео “скај“ телефон и да га политички противници без основа и доказа доводе у везу са криминалом.

У Србији је већа стопа безбедности и мањи проценат извршења кривичних дела него у најразвијенијим европским земљама као што су Велика Британија, Француска и Немачка. Србија је урадила све што је Европол тражио у борби против организованог криминала, чак и више, рекао је Вучић.

Поводом скупова "Србија против насиља", Вучић је изјавио да је позвао представнике опозиције да разговарају о свему, уз констатацију да није импресиониран политичким рејтингом и популарношћу опозиционих партија.

О истополним браковима: Замолио сам Ану Брнабић да то не потписујем док сам председник

Вучић је поручио да неће потписати ниједан закон који би омогућио да постоји неки трећи род, поред мушкарца или жене.

"Док сам председник, нећу потписати ниједан закон нити било шта где ће бити могуће да имате неки трећи род, а да није мушкарац или жена, или нешто што се зове џендер флуид – један дан се осећаш као жена, други дан као мушкарац, и сва та лудила која постоје у тим воук покретима. Нека постоји код вас, у Србији неће. Само немојте да нам то буде једина тема", рекао је Вучић.

Иако, каже, постоје иницијативе, замолио је премијерку Брнабић да док је он председник, не потписује закон о истополним браковима.

"Ја сам јој то рекао. Ја сам тај који је крив када нас ови из Европске уније нападају због тога. Нападајте мене, немојте да окривљујете Ану Брнабић. Она се залаже за то, ја сам тај који то није дао. Просто мислим да смо ми традиционално друштво, не смета ми нико ко припада ЛГБТ популацији", рекао је председник.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара