Читај ми!

Председник Вучић примио акредитиве новоименованих амбасадора

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитиве новоименованих амбасадора Палестине, Конга, Јапана, Кипра, Босне и Херцеговине, Уједињеног Краљевства и Анголе.

Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма новоизабраног амбасадора Палестине Мухамеда ел Намура и пожелео му успешан боравак и мандат у Србији, саопштила је Служба за сарадњу с медијима Председника.

Током разговора, председник Вучић је констатовао да су односи између Србије и Палестине засловани на традиционалном пријатељству, уз обострани интерес за даљи развој сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Саговорници су разговарали и о областима у којима је могуће ојачати сарадњу, попут туризма и спорта.

Вучић је захвалио Палестини на политичкој подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и привржености међународном праву и Повељи УН. Он је узвратио поздраве палестинском председнику Махмуду Абасу, које му је амбасадор ел Намур пренео.

Председник Србије примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Демократске Републике Конго Жозефа Калала Муламба.

Акредитивна писма, председник Вучић је примио и од новоименованог амбасадора Јапана Акире Имамуре.

Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма и новоименованог амбасадора Републике Кипар, Андреаса Фотиуа.

Пожелевши амбасадору пријатан боравак у Београду и успех у раду, Вучић је изразио уверење да ће односи наше две земље, засновани на чврстом пријатељству, узајамном поверењу и историјски потврђеној блискости и солидарности два народа, бити додатно унапређени током његовог мандата.

Председник Вучић је и овом приликом нагласио да Србија веома цени искрено пријатељство Кипра, који својим ставовима брани међународно право.

Вучић је упутио позив председнику Христодулидису да посети Србију, којом приликом би била одржана седница Савета за сарадњу Србије и Кипра. Он је овом приликом захвалио и за подршку Кипра европском путу Србије.

Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма и новоименованог амбасадора Босне и Херцеговине, Александра Врањеша коме је пожелео срдачну добродошлицу, успешан рад и пријатан боравак у Србији.

Вучић је навео да се Србија залаже за јачање билатералних односа са БиХ уз даљу изградњу међусобног поверења и солидарности.

Он је нагласио доследност Србије у политици очувања мира и стабилности у региону и поштовања међународног права поновивши да наша земља подржава интегритет БиХ и Републике Српске у оквиру БиХ.

Саговорници су се сагласили да постоји заједнички интерес за даље унапређење сарадње у свим областима од заједничког интересовања, посебно у сфери економије, заједничких инфраструктурних пројекта, регионалног развоја и међусобне подршке на путу евроинтеграција, саопштила Служба са сарадњу с медијима Председника.

Вучић је примио и акредитивна писма новоименованог амбасадора Велике Британије и Северне Ирске Едварда Фергусона.

Председник Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Анголе Емилиа Мигел де Карваљо Собриња.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи