Читај ми!

Наставак седнице Скупштине Србије - посланици расправљају о амандманима на законе и споразуме

Посланици Скупштине Србије наставили су рад расправом о амандманима на предложене законе, међу којима је и допуна Закона о озакоњењу објеката. На предложене законе и споразуме поднето је више од 400 амандмана.

Допуном Закона о озакоњењу објеката треба да се омогући грађанима који живе у нелегализованим објектима да се прикључе привремено на струју и воду, али се тиме не би прејудицирала одлука о озакоњењу.

Посланик "Морамо-Заједно" Никола Нешић, чија је посланичка група један од подносилац амандмана на допуну Закона о озакоњењу, рекао је да је неопходно да се пре ове одлуке изврши анализа о оптерећењу електроенергетских инсталација. 

"Не знамо ни колико има нелегалних објеката у Србији и шта је са људима који су до сада поштовали све процедуре", рекао је Нешић додајући да би док се не обави анализа требало повући закон из процедуре.

Посланик Зелено левог клуба Радомир Козма сагласан је да пре усвајања допуна Закона о озакоњењу треба извршити анализу, а сматра да се допуна Закона о озакоњењу доноси, како би се, како је рекао, "забашуриле измене Закона о планирању и изградњи којима се поклања инвеститорима потенцијалних 10 милиона евра бесплатном конверзијом".

Из Српског покрета Двери кажу да нису поднели ниједан амандман на допуну Закона о озакоњењу, а посланица тог покрета Радмила Васић рекла је да су Двери подржале удружење грађана "Желимо струју у 21.веку" јер су, како је додала, многе породице угрожене.

Посланик Српске напредне странке Угљеша Мрдић рекао је да подржава законско решење којима се помаже грађанима да се прикључе на инфраструктуру и поручио да му је много њих рекло да су одушевљени овим предлогом.

"Грађани решавају своје животне проблеме кроз овај закон", рекао је Мрдић.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара