Читај ми!

Вучић након састанка у Бриселу: Представио сам извештај о бруталним повредама ухапшених Срба

Председник Александар Вучић рекао је, након састанка са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком, да је представио извештај о бруталним повредама ухапшених Срба који ни за шта нису криви, а који се гоне за хулиганизам и тероризам. Упозорио сам да су Срби у веома тешкој позицији и да не желе да трпе Куртијев терор, поручује Вучић.

Жозеп Борељ је у Брисел на разговор позвао Вучића и Куртија због последњих дешавања на КиМ.

Састанак председника Вучића и Бореља требало би да почне око 16.30 сати.

Председник је јутрос, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће разговарати са високим комесаром ЕУ за спољну политику Жозепом Борељом, али не и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем јер, како је навео, разговор с њим нема никаквог смисла.

Додао је и да ће на састанак понети извештај о здравственом стању ухапшених Срба које је обишао официр за везу на КиМ, додавши да су они у тешкој ситуацији.

"Куртијев једини циљ је да протера Србе са целе територије Косова и Метохије, рекао је председник и нагласио да о питању КиМ Србија из милион разлога разговара само са колективним Западом.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво