Читај ми!

Протести Срба у Грачаници и Ранилугу, Драгиши Миленковићу одређен притвор од 30 дана

Срби у Грачаници и Ранилугу протестовали су због хапшења Драгише Миленковића из Кишнице, коме је суд у Приштини одредио притвор од 30 дана. Превозници са српским таблицама и даље чекају на административним прелазима. Приштина је дозволила улаз онима који превозе страну робу без обзира на таблице, док роба из централне Србије и даље не може у покрајину.

На северу Косова и Метохије, Срби настављају да се окупљају испред општина, готово месец дана од доласка албанских градоначелника.

Превозници са српским таблицама, којима је Приштина пре девет дана забранила улаз на Косово и Метохију, и даље чекају на административним прелазима и траже повлачење одлуке.

Превозницима који превозе страну робу дозвољен је улаз без обзира на таблице, док роба из централне Србије и даље не може да уђе на Косово и Метохију.

Још једaн Србин ухапшен је јуче на Косову и Метохији. Ухапшен је Драгиша Миленковић из околине Грачанице под оптужбом за ратне злочине.

Мештани Грачанице протестовали су испред полицијске станице и блокирали магистрални пут Приштина–Гњилане, а возачи камиона који стоје на прелазима ка КиМ накратко су блокирали пут свим возилима у знак протеста.

Миленковићу је одређено задржавање до 48 сати.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара