Читај ми!

Дуге колоне теретњака на Јарињу, детаљни прегледи аутомобила, одређен притвор Немањи Влашковићу

Срби у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку и даље мирно протестују испред општинских зграда. Немањи Влашковићу , који је ухапшен због наводног напада на новинаре, одређен притвор. Приштина и даље блокира пролаз возила са српским регистрацијама преко административних пунктова. На Јарињу су дуге колоне теретњака и детаљни прегледи путничких возила. НАТО оцењује као "веома озбиљне" догађаје на северу Косова и Метохије.

Како Канцеларија за Косово и Метохију наводи, брата и сестру синоћ су припадници Росу јединица присилно зауставили док су возили квад, малтретирали их, гурали, а потом и физички на њих насрнули.

Доктор Бобан Митровић из КБЦ Косовска Митровица рекао  је да су они стабилно, али да су под тешким психичким стресом.

"Дечак је добио више удараца у пределу главе и ударац ногом у пределу слабина, док је сестра, која је била сувозач, брутално скинута са мотора, вучена по земљи и при томе задобила контузионе повреде десног рамена", рекао је Митровић.

На Јарињу је јуче ухапшен Далибор Спасић, осумњичен за нападе на новинаре, објавио је министар унутрашњих послова у Приштини Ђељаљ Свечља.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да je у петак у Северној Митровици било опсадно стање, да су косовски специјалци малтретирали грађане и покушали да ухапсе Србе.

У петак је у Лепосавићу ухапшен Немања Влашковић. Бранилац ухапшеног Влашковића, адвокат Предраг Миљковић, изјавио је да његов брањеник није нападао новинаре 29. маја у Лепосавићу, истичући да поседује доказ за то.

Приштина и даље блокира пролаз возила са српским регистрацијама преко административних пунктова

Стејт департмент поново је позвао председника Александра Вучића и Владу Србије да одмах и безусловно ослободе тројицу косовских полицајаца који су приведени 14. јуна.

Председник Србије Александар Вучић обратио се јавности и рекао да пред нама је много стратешких одлука у наредних неколико дана, гледаћемо да чувамо мир, али нећемо дозволити даље малтретирање и угрожавање живота српског народа.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара