Читај ми!

Ђорђе Милићевић именован за в. д. министра просвете

Ђорђе Милићевић именован је за вршиоца дужности министра просвете, потврђено је РТС-у.

Бранко Ружић који је био министар просвете, поднео је оставку на ту функцију после масовног убиства у ОШ "Владислав Рибникар". Tада je навео да је оставка лични, а не политички чин и поручио да Србија мора остати уједињена у болу, тузи и борби да као друштво "добро победи зло, а правда неправду".

Његову оставку је у понедељак потврдила Скупштина, а на функцију в. д. министра данас је именован Ђорђе Милићевић, који је у актуелној влади био министар без портфеља.

Биографија Ђорђа Милићевића

Рођен је 1978. године у Ваљеву. По занимању је дипломирани економиста. У четири мандата (2004, 2008, 2012. и 2016. године) биран је за одборника Скупштине града Ваљева. Обављао је функцију потпредседника Скупштине општине Ваљево 2004. године.

Народни посланик је од јуна 2008. године.

У сазиву од 2008. до 2012. године био је члан Законодавног одбора, Одбора за омладину и спорт, Одбора за правосуђе и управу, као и заменик члана у Одбору за европске интеграције и у Одбору за уставна питања.

У сазиву од 2012. до 2014. године био је члан Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Одбора за европске интеграције, Одбора за одбрану и унутрашње послове и био је заменик члана Одбора за уставна питања и законодавство. У истом сазиву био је и члан Парламентарне скупштине Савета Европе.

У сазиву од 2014. до 2016. године био је члан Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања и заменик члана Одбора за уставна питања и законодавство, Одбора за одбрану и унутрашње послове и Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

Био је заменик члана сталне Делегације у Парламентарној димензији Централноевропске иницијативе.

У сазиву од 2016. до 2020. године био је члан Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Oдбора за одбрану и унутрашње послове, Одбора за права дететa, као и заменик члана Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

У том сазиву вршио је и функцију потпредседника Народне скупштине Републике Србије.

У сазиву од 2012. до 2014. године био је заменик председника посланичке групе, а функцију  председника посланичке групе Социјалистичке партије Србије у Народној скупштини Републике Србије обављао је од септембра 2015. године.

У сазиву од 2020. до 2022. био је заменик члана Делегације  у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у Југоисточној Европи, заменик председника Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, као и члан Одбора за спољне послове и Одбора за европске интеграције.

У актуелном сазиву Народне скупштине Републике Србије је заменик председника посланичке групе Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, и члан је Делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе.

Члан је Социјалистичке партије Србије од 1996. године.

Ожењен је и има ћерку Иву.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво