Читај ми!

Вучић: Ово је последње вече да се обраћам као председник СНС-а

Председник Александар Вучић рекао је на скупу "Србија наде" да су нам јединство, заједништво и уједињеност потребнији него икада. Поручио је да ће се борити за сваки секунд мира, али да у случају напада на Србе на северу Косова и Метохије, Србија неће седети скрштених руку. Ово је последње вече које вам се обраћам као председник СНС-а, сутра ће неко други преузети странку, чији ћу члан остати, поручио је Вучић.

Александар Вучић обратио се окупљенима на скупу "Србија наде", који је одржан на платоу испред Дома Народне скупштине.

На почетку обраћања, замолио је окупљене да спусте све заставе и транспаренте, и да минутом ћутања одају пошту свим страдалима у два масакра.

"Данас морамо да разговарамо у тишини, морамо да покушамо да чујемо и питања и одговоре, сваку муку коју осећамо, сваку недоумицу, страх и сумњу, дужни смо то деци коју смо изгубили, дужни смо то и сваком детету у овој земљи којем треба да помогнемо да порасте, и од нас овде добрим делом зависи где и како ће расти", истакао је Вучић.

"Седница Савета за националну безбедност после скупа"

Поводом ситуације на Косову и Метохији, најавио је седницу Савета за националну безбедност, која ће бити одржана после скупа "Србија наде".

"И данас, као да су намерно чекали тај дан да значајан број мушкараца са севера Косова и Метохије дође у Београд, да би напали на општинске зграде у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу и на све то ћутали су представници Квинте. Сада то осуђују, али тек пошто је Албанцима допуштено да свој посао заврше", рекао је Вучић.

Због тога, а и због свега што нам се догодило, јединство, заједништво и уједињеност су потребнији него икада, истакао је Вучић

Пред нама је, каже Вучић, тежак период око Косова и Метохије, вероватно најтежи, колико вечерас и сутра ујутро. "Хоћу да знате да ми немамо куд", истакао је Вучић.

"Борићу се за сваки секунд мира, да дуже траје, али први напад на Србе на северу Косова и Метохије, Србија неће седети скрштених руку. Хоћете ли да претерујете Србе, нећете их протерати", поручио је председник.

"Ово је последње вече да се обраћам као председник СНС-а"

Вучић је навео да је 11 година на челу Српске напредне странке.

"Побеђивали смо на свим изборима, побеђивали смо их и зато што никада нису имали политику, зато што су увек само размишљали како на силу и уз помоћ неког другог са стране да се дочепају власти. Ово је последње вече које вам се обраћам као председник СНС-а, сутра ће неко други преузети моју, вашу, нашу Српску напредну странку, чији ћу члан остати, чији ћу верни и одани члан бити", нагласио је Вучић.

Указао је да ће сутра бити председник свих грађана Србије, а не председник политичке партије.

"Дивни људи од сутра ће преузети руковођење нашом партијом, то је једна од ствари. Али већ за Видовдан, управо због кризе у којој се налаизимо, а замолићу СНС да буде стожер свега тога, крећемо у формирање Покрета за народ и државу да бисмо имали базу, ослонац и основу да сачувамо нашу земљу у наредне две, три кризне године које су одлучујуће за будућност Србије. Ја знам да то без СНС-а не може", поручио је Вучић.

Тај покрет је, каже, замислио као нешто шире од свих партија, као место у којем ће да се окупе сви људи који су одговорни, који су озбиљни, сви људи који знају колико је важно да Србија буде на путу ка Европској унији, али да не руши своја савезништва, већ да увек сачува своју политику.

"Да променимо локалне челнике који су били лоши, упркос томе што има много добрих и дивних људи, да се изборимо да неки млади људи виде своју будућност и да заједнички са нама раде у наредном периоду", рекао је Вучић.

"Прелазних влада неће бити"

Говорећи о захтевима изнесеним на протестима у Србији, Вучић је позвао на дијалог и разговор, али је поручио да прелазних влада неће бити. "Док сам жив то вам нећу потписати. Власт ће се бирати на изборима и народном вољом", нагласио је Вучић.

"Ја позивам те политичаре, о којима мислим све најгоре, позивам их на разговор и дијалог. Моја врата су откључана, отворена за сваког од њих, да разговарамо. Нису ауто-путеви место где се проблеми решавају", рекао је Вучић.

"Не смеју се дешавати напади на Цркву"

Видео је, каже, и нападе на Српску православну цркву, и поручио да то не сме да се дешава.

"Не морате да будете верници, одвојена је Црква од државе, али не сме да се руши један од стубова Српства, а то је Српска православна црква, јер је неко то споља наредио", истакао је Вучић.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије