Читај ми!

Вучић примио Србе са КиМ који су пешачили до Београда због скупа "Србија наде"

Председник Александар Вучић примио је Србе са Косова и Метохије који су пешице дошли у Београд, како би присуствовали народном скупу "Србија наде" који ће се одржати сутра.

Група Срба из Лепосавића, Северне Митровице и Косовског Поморавља одевени у мајице на којима пише "За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије" кренула је 17. маја пешке ка Београду да би присуствовали скупу "Србија наде" и прешли 300 километара.

Вучић је рекао Србима са КиМ да је поносан на њих и да се захваљујући њима, који чувају своја огњишта, Србија још увек бори за КиМ.

На пријему у Председништву, Вучић је рекао да нису лака времена за нашу земљу.

"Све то можемо да издржимо, да се боримо и да чувамо нешто за шта су мислили да су нам давно отели, да чувамо само то захваљујући вашој храбрости и спремности увек и у много тежим тренуцима да себе жртвујете и поставите као штит за целу нашу земљу и целокупан наш народ и ја сам зато и вама и вашим породицама заувек бескрајно захвалан", рекао је Вучић.

Додао је да су ту Срби из свих делова КиМ, одлучни да сачувају своју отаџбину.

"Ја ћу гледати, онолико мало колико могу, али уз много озбиљности и одговорности да вам помогнем, никада да одмогнем, а оно што знате и када је тешко, да ћу увек бити уз вас. Зато хвала вам. Добродошли у Председиштво, ово је ваша зграда, вашег српског Председништва", рекао је Вучић.

Срби са Косова и Метохије који су пешке дошли у Београд да би присуствовали сутрашњем скупу "Србија наде" захвалили су Вучићу, због како су рекли, на свему што чини за Србе на КиМ.

Један од Срба из Косовског поморавља Далибор Јанковић уручио је Вучићу медаљон из манастира Драганац и том приликом му се захвалио у име групе која је пешке из тог дела КиМ дошла у Београд као и у име Срба који су остали на КиМ.

“Зато смо и кренули на митинг 'Србија наде', јер само са вама имамо веру и наду за даљи опстанак на КиМ”, рекао је Јанковић.

Дејан Марјановић је захвалио Вучићу у име грађана из Лепосавића и Северне Митровице.

“Ми смо кренули пре девет дана на овај пут, желећи да покажемо да подржавамо политику председника и све оно што ради за наш народ на КиМ”, рекао је Марјановић и том приликом председнику уручио заставу Србије.

"Поклањам вам српски барјак у име љубави наше и ваше за државу Србију", рекао је Марјановић.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво