Читај ми!

У току састанак Дачића и Вархељија

У Бриселу је данас по подне почео састанак министра спољних послова Ивице Дачића са комесаром за проширење и суседску политику Оливером Вархељијем. Дачић ће се после састанка обратити медијима.

Шеф српске дипломатије је данас учествовао на радном ручку министара спољних послова ЕУ и Западног Балкана, у оквиру данашњег Савета за спољне послове ЕУ.

Радну посету Бриселу Дачић је почео састанком са председником Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвидом Макалистером.

Дачић је поновио став да чланство у Европској унији остаје стратешки циљ Србије, као и један од главних спољнополитичких приоритета.

Када је реч о напретку на европском путу, Макалистер је позитивно оценио процес реформи, као и кораке које Влада Србије предузима како би ускладила своју визну политику са ЕУ, али је такође истакао важност даљег усаглашавања спољне и безбедносне политике.

Шеф српске дипломатије Дачић рекао је да Србија нема проблем са усклађивањем са политикама ЕУ у делу који не нарушава њене националне интересе.

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, саговорници су се сложили да је дијалог и поштовање преузетих обавеза једини начин за постизање дугорочног мира и стабилности.

"За Србију то пре свега значи формирање ЗСО", рекао је Дачић.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво