Читај ми!

Вучић: Избори најкасније у септембру, али опозиција неће бирати који

Председник Вучић рекао је да опозиција мисли да ако скупи људе на улици неко треба да прихвата, каже "небулозне захтеве за смену Братислава Гашића чији је посао да делује репресивно". Најавио је могућност избора најкасније у септембру, али да опозиција неће да бира који ће тада избори да буду, додавши да ће 26. маја бити занимљивих одлука.

Александар Вучић рекао је у Дуваништу, где је приказано предато нерегистровано оружје, да је могућност избора најкасније у септембру, али да неће опозиција да бира који ће тада избори да буду, додавши да ће 26. маја бити занимљивих одлука.

"Двадесет шестог обавештавам народ. Идемо на изборе, најкасније у септембру и нема филозофије. Нећете ви да бирате када ће који избори да иду, јер ово није фонтана жеља и држава није игра како сте замислили, али ако хоћете да разговарате, спремни смо да разговарамо."

"Имамо обавезу да поштујем сваки политички скуп"

Вучић је поручио је да као председник има обавезу да поштује сваки политички скуп и да обрати пажњу на опозиционе захтеве, али да није сигуран који су то политички захтеви.

"Надао сам се да ћемо данас говорити о данашњој теми о којој говори цео свет. Сви светски медији говоре о акцији коју је Србија предузела", рекао је Вучић, после приказа предатог нерегистрованог наоружања, одговарајући на питање новинара о протестној шетњи.

Објаснио је да, што се државе тиче и њега као председника, има обавезу да поштује сваки скуп са било којим бројем људи, "било их пет, стотину или више хиљада људи, као што је било у два наврата пре неколико дана".

"Потпуно је свеједно када се окупи више хиљада људи, да ли су их организовале опозиционе партије", рекао је Вучић и додао је његово да "обрати пажњу на њихове захтеве и на то што могу да учине". 

"Већа сигурност и безбедност"

Нагласио је да држава предузима мере које су озбиљне и темељне, објаснивши да је, после две трагедије које су задесиле Србију, одговорила на вапај мајки и друштва за већом сигурношћу и безбедношћу.

"Сада имамо по десет дана да немамо ниједно кривично дело на територији Београда од 18 часова до девет сати. Када саслушате захтеве и када су захтеви повећање броја полицајаца, идемо на хитан пријем 1.200 полицајаца. Када су захтеви – уведите више психолога и педагога, да се увећају болнице, то одмах и радимо", рекао је Вучић.

Навео је да што се тиче политичких захтева, није сигуран да ли ико зна који су захтеви. "Не мислим да је могуће разговарати на улици и да са улицом разговарате, али и то поштујем. Увек смо спремни да разговарамо о свему. Ако се укину ријалитији, онда ће бити укинути свуда. Неко мора да разговара о томе", поручио је председник Србије Александар Вучић.

"Институт за ментално здравље и друштва психолога раде важне ствари"

Говорећи о састанку Радне групе за ментално здравље и сигурност младих, на којој стручна лица дискутују о трагедији која се догодила у школи "Владислав Рибникар",  председник је истакао да Институт за ментално здравље ради важне ствари, да сва друштва психолога раде огромне ствари и да ће бити настављена улагања. 

Навео је да премијерка Ана Брнабић данас или сутра има наставак разговора са родитељима. 

"Нису сви захтеви лаки, али то мора да се испуни, морамо да видимо и са школом како и шта, да је обновимо што је могуће пре. Ту ће бити деце свакако са посттрауматским синдромом, ту мора струка да помогне, људи који знају како и на који начин, то је за нас веома важно", нагласио је Вучић. 

"Такав политички фалсификат се није догодио последњих 30 година"

Коментаришући фотошопирану слику с увећаним бројем присутних на протесту у петак у Београду, објављену на друштвеним мрежама, Вучић је оценио да се такав политички фалсификат није догодио у Србији за последњих 25 или 30 година.

Одговор премијерке Ане Брнабић на ту фотошопирану слику је, како  каже, било исто карикирање, с намером да покаже да тиме нико не сме да се бави.

"Ана је урадила исто што и они, карикирала је, са правом да покаже да тиме нико не сме да се бави, да не сме да се вара, лаже и краде, као што су то учинили", рекао је Вучић новинарима.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво