Читај ми!

Адвокат Васић упозорава: Лоше здравствено стање оптуженог Слађана Трајковића

Адвокат Дејан Васић, бранилац Слађана Трајковића, оптуженог за наводни ратни злочин на КиМ, обавестио је амбасаде водећих земаља Запада и правосудне власти у Приштини о веома лошем здравственом стању његовог брањеника, тврдећи да је оно последица неадекватног лечења у затвору у Грдовцу.

"У име породице Трајковић и осимњиченог Слађана Трајковића, данас сам се обратио амбасадама Квинте са хитним захтевом за помоћ ради промене мере судског притвора блажом мером из хуманих разлога", пренео је Васић РТС-у.

Навео је да се до сада са истим захтевом обратио највишим правосудним и политичким институцијама у Приштини, а да се нико од њих није удостојио да одговори и једном речју на његове и молбе породице.

"За Слађана Трајковића не тражимо правду која је нереална, с обзиром на то да је укидање мере судског притвора било дозвољено многим становницима Косова који су за исто дело одговарали како пред локалним већима, тако и у време када су у овим случајевима поступале стране судије у склопу мисија УНМИК и Еулекс", прецизирао је Васић.

Са Слађаном Трајковићем, бившим полицајцем у локалној служби, коју је напустио када и више стотина његових колега у новембру прошле године на северу КиМ, Васић се видео јуче, запазивши да је у јако тешком здравственом стању, тврдећи да је неадекватно лечен од дијабетеса.

"Њега су неколико пута водили у болницу у Приштини, рађене су му анализе, променило се много лекара врло сумњивог знања и квалитета. У соби за посете јуче сам га затекао у ранама. Њему још није одређена адекватна терапија, он болује од дијабетеса и те ране јако тешко зарастају. Породица је данас покушала да му однесе одређену количину лекова и масти које могу да му помогну, али до сада нисмо имали баш добра искуства када је реч о достављању лекова који имају декларацију Републике Србије", пренео је Васић.

Породица Слађана Трајковића је више пута јавно протестовала у Косовској Митровици, Приштини и другим срединама тражећи да му се омогући лечење и хуманији однос према њему након хапшења.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво