Читај ми!

Настављено потписивање петиције за повлачење полицијских специјалаца са севера КиМ

У више средина на северу Косова и Метохије настављено је потписивање петиције за повлачење специјалних снага полиције са тог подручја, чији су припадници пре неколико дана пуцали и ранили Милана Јовановића на контролном пункту у близини Бањске.

Пункт за потписивање, изнеђу осталих, постављен је од јутрос у северном делу Косовске Митровице, на коме је подршку иницијативи за повлачење полиције потписало неколико стотина грађана.

Потписивање петиције кренуло је јуче у близини пункта специјалне једицине косовске полиције код бистричког моста, на магистралном путу Митровица – Лепосавић.

Пре почетка потписивања петиције више стотина Срба организованло је миран протестни марш, како би подигли свој глас због, како су навели, лошег и нељудског односа припадника специјалних полицијских снага према њима.

"Европо, пуцају по нама", "Овде вам није место", "Идите одавде". Ове поруке истакли су учесници мирног марша. На окупљање и потписавање петиције позвала је породица рањеног Милана Јовановића.

Марина Јовановић, супруга рањеног Милана, истакла је да је њен супруг миран и поштен човек, али да је без обзира на то, на њега пуцала косовска полиција, због чега је позвала на протест на Бистричком мосту.

Навела је имена рањених Срба на Косову и упитала ко је следећи.

"Миљан, Милан, Стефан... Ко је следећи? Хапсе без доказа, а пуцају без разлога", додала је Јовановићева.

Протест је завршен мирно а петиција ће бити потписивана и наредних дана у срединама на северу КиМ.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије