Вучић на онлајн Самиту за демократију на позив председника САД

Изазови са којима се суочавамо на глобалном нивоу изискују да се ујединимо, поручио је председник Александар Вучић у обраћању на онлајн Самиту за демократију на којем је учествовао на позив председника САД Џозефа Бајдена. Самит укључује 120 земаља, цивилних група и технолошке компаније.

Председник Србије Александар Вучић учествoвао је на онлајн Самиту за демократију, на позив председника САД Џозефа Бајдена, објављено је на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

"Изазови са којима се суочавамо на глобалном нивоу изискују да се ујединимо", поручио је председник Вучић у обраћању на онлајн Самиту. 

Вучић је рекао и да је сукоб у Украјини поново на светло дана изнео неопходност универзалног и непоколебљивог поштовања међународног права и да ће Србија наставити да заговара доследно поштовање неселективне примене тих одредби и принципа. 

"Принципи поштовања људских права, владавине права и међународног поретка заснованог на правилима, треба да пренесе и поштује свако од нас. Актуелни сукоб у Украјини је, поново, на светло дана изнео апсолутну неопходност универзалног и непоколебљивог поштовања међународног права од стране свих. Република Србија ће наставити да заговара доследно поштовање неселективне примене тих одредби и принципа", истакао је Вучић.

Око 120 лидера из целог света, међу којима и председник Србије, позвано је да ове недеље учествује на другом Самиту за демократију.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво