Хил: Охридски споразум имаће позитиван ефекат не само на Србију, већ и на Балкан

Охридски споразум имаће позитиван ефекат не само на Србију, већ и на Балкан у ширем смислу као регион, рекао је у Врању амерички амбасадор Kристофер Хил.

"Надам се да ће Охридски споразум остати у историји забележен с једне стране као тачка у којој је кренула нормализација односа Београда и Приштине и учинила да границе спајају људе, а не да их деле, али, такође, и као прекретница да смо кренули да се бавимо привредним питањима на првом месту", рекао је амерички амбасадор Кристофер Хил.

Навео је да се "у последњих пар дана својски потрудио да стави до знања да се Охридски споразум тиче Kосова, а не других делова Србије".

"Споразум пребацује део одговорности на све нас да се потрудимо да кроз економски развој помогнемо да овај регион јача и напредује. Све државе и становници Западног Балкана се морају потрудити да овај регион међусобном сарадњом се приближи ЕУ, а то није политички него економски задатак", истакао је Хил.

Амерички амбасадор је у посети Врању и састао се са градоначелником са којим је разговарао о економским и политичким приликама у граду.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво