Стано: Састанак Петковића и Бисљимија 4. априла у Бриселу

Састанак шефова преговарачких тимова Београда и Приштине Петра Петковића и Бесника Бисљимија биће одржан 4. априла у Бриселу. Портпарол ЕК Петар Стано рекао је да су посредници ЕУ позвали представнике две стране како би се почело са радом на свему што је договорено на састанцима у Охриду.

Портпарол Европске комисије Петар Стано најавио је раније данас да ће следеће недеље у Бриселу бити одржан састанак шефова преговарачких тимова Београда и Приштине.

Њих су посредници ЕУ позвали како би се почело са радом на свему што је договорено на састанцима у Охриду 18. марта, навео је Стано на конференцији за новинаре.

Истакао је да му је драго што су разговори вођени у Охриду постали популарни у региону и истакао да даље ствари треба чинити корак по корак.

"Начинили смо веома важан корак у Охриду, договор о анексу је постигнут, а сада треба да прионемо на имплементацију", рекао је Стано.

Навео је да су лидери земаља ЕУ нагласили да обе стране, и Београд и Приштина, морају са имплементацијом да крену брзо и, како је рекао, у доброј вољи.

"Ми смо покренули институционалну страну посла, како би се кренуло с првим корацима, поготово када је реч о поглављу 35 што се тиче Србије, као и важних корака са косовске стране. Оно што могу да кажем је да ће ускоро бити састанака на високом нивоу, али ћемо то саопштити када буде време", рекао је Стано.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво