Вучић: Сутра у Охриду биће нам теже због налога МКС за хапшење Путина

Председник Александар Вучић изјавио је да ће због налога који је издао Међународни кривични суд у Хагу за хапшење председника Русије Владимира Путина сутра бити тежа позиција Србије у Охриду, као и да ћемо због тога морати још боље да промишљамо сваки свој потез у будућности.

"Мораћемо да будемо одговорни и озбиљни", поручио је Вучић и додао да Запад жели да изврши додатни притисак на све који до сада нису били најоштрије против Русије.

"Сасвим је извесно да свет клизи у додатну ескалацију сукоба и убрзавање сукоба", рекао је Вучић у обраћану грађанима, на Тргу Ћире Милекића, у оквиру посете Сремском округу.

Вучић је рекао да се одређене ствари збивају у свету и да се надвила и над нашом земљом велика опасност, али да има ствари о којима јавно не може да говори, јер није аналитичар, већ председник земље. 

Како је рекао, Запад је показао да ће ићи до краја и да се не секира превише због могуће ескалације сукоба. Вучић је рекао да ће и једна и друга страна играти на све или ништа односно да ће ићи до краја, као и да ће последице у свету бити много теже за све.

Међународни кривични суд издао је потерницу за Владимиром Путином, оптужујући га да је одговоран за ратне злочине почињене у Украјини. Москва је више пута негирала оптужбе да су руске снаге починиле злочине током рата у Украјини.

Вучић: Нисмо далеко од Трећег светског рата, једини нам је задатак да сачувамо Србију

Председник Вучић изјавио је да је спреман да каже да нисмо далеко од избијања Трећег светског рата, као и да нам је једини задатак да сачувамо Србију. Он је на митингу у Сремској Митровици рекао да ми Срби можемо да прођемо кроз демографске, правне и све друге последице као и да је циљ да се "наш државни и национални брод" доведе до сигурне луке и да се избегну туђи сукоби и ратови, сачува Србија.

"То је наш свети задатак. Не морате да ми објашњавате шта су емоције, шта мислите и осећате да сам бездушан. Мој је посао да будем и бездушан да бих сачувао мир за нашу децу и сачувао животе стотине хиљада људи. Тога ћу да се држим", рекао је Вучић.

Он је казао да кроз историју Србије има примера лошег понашања, неодговорних одлука и времена када су нису доношене најодговорније одлуке, јер се подилазило емоцијама због "три дана популарности".

"Све се променило 24. фебруара прошле године, а данас се то окренуло наопачке. Попуштања неће бити, и једни и други играће до уништења", рекао је Вучић, алудирајући на одлуку Међународног суда правде да изда међународну потерницу за руским председником Владимиром Путином. Како је истакао, ми "ову нашу малу" и најлепшу земљу, морамо да сачувамо, јер нам је то једини задатак.

"И нека ме псују сви, ми имамо само једну земљу Србију и морамо да је сачувамо. Када неки говоре победиће овај или онај, за нас нема победе, за нас је спас само да ни у чему не учествујемо. Морате да разумете да ово више нема смисла и шта год говорили сви. Једино што у свету не постоји је рационалан приступ решавању проблема, како је говорио (Ноам) Чомски. Као да нико неће да реши проблем, већ хоће још већи", рекао је Вучић.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво