Читај ми!

Ђорђе Милићевић и Мирослав Алексић о изборима у Неготину и Мионици

Потпредседник Социјалиситчке партије Србије Ђорђе Милићевић и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић говорили су у Јутарњем програму РТС-а о локалним избори у Неготину и Мионици - у каквим су условима одржани, шта су показали и да ли се на основу њих могу пројектовати резултати на априлским изборима.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић је подсетио да је Народна странка самостално на локалним изборима у Неготину осовојила 13 одсто гласова и то, како каже, у немогућим условима.

"У Неготину су се показале две ствари. Прво - да се изборни услови нису променили ни најмање, а са друге стране да је могуће победити Српску напредну странку уколико опозиција буде била јединствена и уједињена", каже Алексић.

Сматра да је резултат Српске напредне странке у Неготину, без Социјалистичке партије Србије, сигурно био испод 50 процената.

Мирослав Алексић објашњава да Народна странка у Мионици није изашла на изборе јер су Неготин, као већу средину, изабрали за експерименталну тачку.

Тврди да у записницима са неколико бирачких места јесу забележене примедбе, али да је општинска изборна комисија у среду одбила све поднете приговоре.

Истиче да још увек не зна да ли ће изаћи на априлске изборе јер, како каже, нема услова.

"Борићемо се сигурно, али видели смо у Неготину шта се дешава. То са полицијом није случајно. Начелник полиције је смењен неколико дана пре избора. Све је радио начелник Полицијске управе из Бора", каже Алексић.

Потпредседник Социјалиситчке партије Србије Ђорђе Милићевић сматра да су се изборни услови променили и да је имплементирано све што је договорено током међустраначког дијалога.

"Избори у Неготину и Мионици су показали пре свега да грађани имају огромно поверење у владајућу коалицију. То су две мале општине, али можемо их узети као некакав вид узорка који можемо анализирати", каже Милићевић.

Истиче да је врло интересантно што се говори о изборним условима и притисцима иако, како каже, у записницима са бирачких места нема примедби.

"Увек су се помињали ти џипови, али друге политичке странке су долазиле са џиповима и на тај начин покушавале да припрете и приморају грађане да им дају подршку", тврди Милићевић. 

Наглашава да владајућа коалиција има огромно поверење и подршку грађана у Неготину и Мионици и верује да је тако и на нивоу Србије.

На питање зашто су у Мионици на изборе изашли заједно са Српском радикалном странком, Милићевић подсећа да то нису учинили први пут и каже да постоје специфичности од средине до средине, као и да су закаснили јер је Српска напредна странка нешто раније предала своју изборну листу.

Ђорђе Милићевић каже да се изборна кампања опозиције не своди на договор са бирачима о томе шта ће бити урађено већ на оптужбе које су неосноване.

Цело гостовање Ђорђа Милићевића и Мирослава Алексића у Јутарњем програму погледајте у видео-снимку на почетку текста.

уторак, 16. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару