Пленарни састанак делегација Србије и Русије

У Палати "Србија" одржан је пленарни састанак свих чланова делегација Србије и Русије. Током дана потписано је више од 20 споразума.

Председник Србије Александар Вучић је у уводном обраћању рекао да је са председником Русије у четири ока размотрио све теме.

Захвалио је на подршци Србији и српском народу на очувању територијалног интегритета Србије и на томе што Москва активно помаже Београду у свим организацијама.

"Наше пријатељство се види и у напретку наше сарадње која се осликава кроз повећање економске сарадње, тако да је она данас другачија, свеобухватнија и обимнија. Та сарадња се одликује добрим разумевањем у свим кључним областима и чини ми се да смо са речи прешли на дела, нарочито у области енергетике, војне сарадње, саобраћаја али и образовања, културе, спорта и других области друштвеног живота", рекао је предсдник Србије.

Поручио је да руски народ у Србији има искрене пријатеље и позвао је Русе да у што већем броју посећују Србију.

"Број туриста из Русије у Србији може бити много већи. Данас су изузетне околности, већ има 30.000 људи на централним београдским улицама који Вас чекају и то показује какав је однос наших грађана и народа", нагласио је Вучић.

Председник Русије Владимир Путин је указао да је порасла робна размена. "Русија је можда и највећи инвеститор у привреду у Србији и наши односи се развијају у добром правцу", сматра Путин и указује да поред трговине, енергетике, високе технологије и транспортне инфраструктуре, озбиљну улогу имају и хуманитарне везе, а сарађују и правни органи.

"Познато вам је да испоручујемо војну технику, али купујемо и војну имовину у Србији и борбену технику. Изражавам наду да ће данас бити створени услови за даљи развој сарадње", рекао је председник Русије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару