Стефана Миладиновић председница Форума жена СПС Београда

За председницу Форума жена Градске организације СПС-а Београда изабрана је Стефана Миладиновић.

Председник социјалиста Ивица Дачић истакао је тим поводом да се одувек залагао за изједначавање мушкараца и жена, односно за решење којим би се женама и мушкарцима са истом школском спремом за исти посао грантовале једнаке плате.

Дачић је истакао је да СПС и раније водила рачуна о заступљености жена на местима на који се доносе важне одлуке.

Не заборавимо да је прва жена градоначелник Београда, Слободанка Груден, потекла управо из редова Социјалистичке партије Србије", рекао је Дачић.

Навео је да, када на Исланду може да буде донет закон о забрани неједнаких плата мушкараца и жена, он очекује да после, како је рекао, његовог вишегодишњег залагања Форум жена СПС може то да предложи да се то догоди и код нас.

Потпредседник странке Александар Антић нагласио је да је задатак и дужност сваког социјалисте и њега лично да покаже Београду колико јаке, мудре и упорне жене Социјалистичка партија има у својим редовима.

"Управо из тих разлога поносно се залажемо да наше другарице буду носиоци најодговорнијих послова и на тај начин заједнички наставимо да унапређујемо социјалну политику према Београђанима и спроводимо нашу визију за просперитетан и модеран град", рекао је Антић.

А председник београдског одбора СПС-а, Никола Никодијевић искористио је ову прилику да истакне да жене треба да буду носиоци и креатори политике, а не само подршка јер нико, како је рекао, не може да боље заступа интересе жена од њих самих.

Новоизабрана председница Стефана Миладиновић захвалила се на указаном поверењу, пре свега активисткињама али и својим друговима, који су, како је рекла, "потпуно свесни положаја жене у свим сферама нашег друштва".

"Социјалистичка партија Србије је озбиљна политичка организација која је спремна да преузме одговорност за спровођење кључних политичких реформи који ће кључно допринети да наш град буде лепше место за живот свих наших суграђана и суграђаники", истакла је Миладиновићева, саопштено је из Градског одбора СПС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи