ДС и Нова потписале Иницијативу упућену РЕМ-у и РТС-у

Коалиција Демократске странке и Нове странке потписала је Иницијативу опозиционих покрета која ће бити упућена РТС-у и Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) у којој се, како кажу, захтева "отклањање различитих пропуста у раду РЕМ-а" и успостављање подједнаке заступљености политичких актера на јавном сервису.

У саопштењу ДС-а се наводи да са Новом странком континуирано предлажу решења за побољшање медијских и стварање фер изборних услова и подржавају иницијативе невладиних организација и цивилног сектора "чији је циљ да се грађанима омогући политички плурализам и слободни и независни медији".

Наводе да су посланици ДС-а и Нове упутили различита решења у скупштинску процедуру како би се, кажу, спречила даља злоупотреба медија у Србији и позивају све опозиционе организације да подрже те предлоге.

"Демократија у Србији налази се на озбиљном тесту, а изборни услови представљају њихово најбоље огледало. Из тог разлога ће, поред институционалне борбе, ДС и Нова наставити борбу за грађане у Србији и њихово право да буду информисани путем слободних медија и кроз подршку свим добронамерним иницијативама које раде на успостављању слободног друштва", наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи