Дачић: Вучић и ја се договорили да самостално идемо на изборе

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да се са председником Србије и СНС-а Александром Вучићем договорио да њихове странке на градским изборима наступе одвојено, а да коалицију направе након избора.

Дачић је рекао да ће на предстојећим изборима наступити у коалицији са Јединственом Србијом, дугогодишњим коалиционим партнером, а да ће њихов кандидат за градоначелника бити Александар Антић.

Лидер СПС-а је навео и да је уверен да ће СНС и СПС заједно имати већину одборника у Скупштини града Београда.

Додао је да ће у кампањи наступати "чврсто и одлучно", а да ће тако поступати и у вршењу власти.

Коментаришући одлуку Српске напредне странке да се не иде на ванредне парламентарне изборе заједно са београдским, Дачић је рекао да та одлука доприноси увођењу реда у одигравање одређеног политичког догађаја и трајање мандата појединачних државних органа.

"Ви знате да смо ми социјалисти увек били за то да избори буду редовни, наравно постоје и неке прилике када се политичка нестабилност уноси у наш политички простор и у тим тренуцима је позитивно одржати ванредне изборе", истакао је Дачић и додао да поздравља ту одлуку као знак уважавања државних интереса.

Дачић је поручио и да ће СПС одмах након расписивања избора кренути у кампању.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 11. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи